- 1576
- ۱۳۹۴/۰۵/۱۷ - ۱۱:۲۷
- 675 بازدید
اگر به مدت طولانی در این دما یا بالاتر قرار گیرد به بافت آن صدمه جدی وارد میشود و شاید برای همیشه کارایی خود را از دست بدهد. به همین دلیل در کیسهای به نام کیسه بیضه قرار گرفته تا دمای آن تنظیم شود. بیضه جنین انسان درون محفظه شکمی قرار دارد. مجرایی هم وجود دارد که بتدریج بیضهها وارد آن مجرا میشوند و از محیط شکمی فاصله میگیرند. پس وقتی نوزاد پسر متولد میشود، انتظار[…]
اگر به مدت طولانی در این دما یا بالاتر قرار گیرد به بافت آن صدمه جدی وارد میشود و شاید برای همیشه کارایی خود را از دست بدهد. به همین دلیل در کیسهای به نام کیسه بیضه قرار گرفته تا دمای آن تنظیم شود.
بیضه جنین انسان درون محفظه شکمی قرار دارد. مجرایی هم وجود دارد که بتدریج بیضهها وارد آن مجرا میشوند و از محیط شکمی فاصله میگیرند. پس وقتی نوزاد پسر متولد میشود، انتظار داریم هنگام معاینه بیضهها درون کیسه قرار داشته باشند؛ در حالی که گاهی این اتفاق نمیافتد یعنی یکی یا هر دو بیضه درون شکم باقیماندهاند شیوع بیضه نزولنکرده در نوزادن نارس بیشتر است.
این موضوع از دو نظر برای ما اهمیت دارد. همانطور که اشاره کردیم دمای زیاد باعث از بین رفتن بیضهها میشود.
پس تا ۱۲ ماهگی منتظر پایین آمدن بیضهها میمانیم. اگر این اتفاق نیفتاد حتما باید با کمک جراحی آنها را از حفره شکمی پایین آورد و در کیسه بیضه قرار دارد.
اگر عدم نزول بیضه دوطرفه باشد و درمانی هم انجام نشود، نوزاد پسر درآینده مبتلا به اختلالات جنسی و ناباروری خواهد شد.
موضوع بسیار مهم دیگر شیوع سرطان در بیضههای نزول نکرده است در چنین بیمارانی شیوع ابتلا به سرطان ۳۰ برابر افراد عادی است.
حتی بعد از جراحی و پایین آوردن بیضهها هم خطر ابتلا به سرطان بیضه در این کودکان بیشتر از جمعیت مردانی است که چنین مشکلی هنگام تولد نداشتند پس این بیماران را حتما باید سالانه پزشک متخصص معاینه کند.
سرطان برخلاف دیگر سرطانها که بیشتر در سنین بالا اتفاق میافتد در سنین جوانی شایع است در دهه سوم زندگی متاسفانه سیر پیشرفت سرطان بیضه خیلی سریع است یعنی ممکن است توده طی ده روز به دو برابر برسد اولین علامت سرطان بیضه وجود تودهای در بیضه است. این توده ممکن است به اندازه یک نخود باشد
هر نوع توده در داخل بیضه سرطان است مگر این که خلاف آن ثابت شود به همین دلیل بهتر است مردها چگونگی معاینه بیضه را آموزش ببینند.
البته محل بیماری طوری است که ممکن است بیماران زود به پزشک مراجعه نکنند مراجعه دیرهنگام باعث پیشرفت بیماری میشود و مراحل درمانی هم دشوارتر خواهد بود.درمان سرطان بیضه خارجکردن کل بیضه است .
و اگر سرطان دوطرفه باشد بیمار ناتوانی جنسی پیدا خواهد کرد. بیماران شیمیدرمانی هم میشوند که درمان بسیار خوبی برای سرطان بیضه محسوب میشود.
شیمیدرمانی ممکن است به بیضه سالم و غیربیمار آسیب برساند و باعث عقیمی بیمار برای همیشه شود. به همین دلیل قبل از شروع شیمیدرمانی توصیه میشود بیماران اسپرم خود را در آزمایشگاه ذخیره کنند تا در آینده بتوانند با لقاح مصنوعی صاحب فرزند شوند.
پیچش بیضه بیماری خطرناکی است که باید خیلی زود درمان شود. درمان اورژانسی است و مدت طلایی شش ساعت است که تاخیر در درمان باعث از بین رفتن بیضه خواهد شد.
بیماری در نوجوانان بیشتر دیده میشود (۱۴ تا ۲۰ سالگی) شاخصترین علامت پیچش بیضه وجود درد شدید و ناگهانی در کیسه بیضه است.
علت بیماری این است که فرد دارای اشکالات آناتومیکی در طناب بیضه است که به دلایلی خاص، طناب بیضه دچار پیچش میشود.
پیچش باعث میشود عروق تحت فشار قرار بگیرد و جریان خون بیضه قطع شود. فقدان خونرسانی به قطع اکسیژن رسانی به بافت و مرگ سلولهای بیضه منجر خواهد شد.
با جراحی پیچش برطرف میشود و بیضه را به پوست کیسه متصل میکنند تا این اتفاق دیگر تکرار نشود.