- 1113
- ۱۳۹۴/۰۱/۰۷ - ۱۲:۴۴
- 1,690 بازدید
امروز قصد داریم آموزش نگهداری از گیاهان آپارتمانی را به شما خوانندگان مجله سرگرمی و تفریحی جذاب ترین ها آموزش دهیم امیدواریم از این آموزش لذت ببرید . آموزش نگهداری از گیاهان آپارتمانی نور مورد نیاز گیاهان آپارتمانی نور غیر مستقیم است گیاهان به طور معمول در تاریکی رشد نمی کنند همچنین دیوارهای رنگ روشن سفید سبب رویش بهتر گیاهان می شوند. برگ ها و ساقه های گیاهان مستقر در پشت پنجره اغلب به طرف نور کشیده[…]
امروز قصد داریم آموزش نگهداری از گیاهان آپارتمانی را به شما خوانندگان مجله سرگرمی و تفریحی جذاب ترین ها آموزش دهیم امیدواریم از این آموزش لذت ببرید .
آموزش نگهداری از گیاهان آپارتمانی
نور مورد نیاز گیاهان آپارتمانی نور غیر مستقیم است گیاهان به طور معمول در تاریکی رشد نمی کنند همچنین دیوارهای رنگ روشن سفید سبب رویش بهتر گیاهان می شوند.
برگ ها و ساقه های گیاهان مستقر در پشت پنجره اغلب به طرف نور کشیده شده و خم می شوند جهت جلوگیری از این نقیصه و حفظ توازن رویش بایستی گهگاهی آن را به یک طرف بچرخانید مواظب باشید که گیاهان گلدار را هنگامی که گل ها روییده اند حرکت ندهید.
علاوه بر این از نور فلورسنت هم می توان به عنوان منبع کمکی نور به جای نور طبیعب جهت رشد گیاهان استفاده نمود از لامپ هایی که از خود حرارت می دهند نظیر لامپ های مدادی برای گیاهان گلدار و از مهتابی ها یا لامپ های گازی برای گیاهان بدون گل و با برگ زینتی استفاده می گردد.
بهترین وضعیت برای استفاده از نور مصنوعی در جایی که نور طبیعی کافی نباشد استفاده از چند لامپ مهتابیِ آفتابی و سفید است گیاهان مورد نظر باید به فاصله حدود ۲۴ سانتی متر در زیر مهتابی ها قرار بگیرند به شرطی که لامپ ها حداقل حدود ۱۴ ساعت در روز روشن باشند برای آسان تر شدن کار می توان از کلیدهای تایمر دار استفاده کرد البته این تجویز برای مکان هایی است که نور غیرمستقیم به میزان بسیار کم به آنجا می رسد و فاقد نور کافی می باشد.
از طرفی چنانچه مشاهده نمودید که گیاه در ساعات گرم روز بین ساعات ده تا شانزده حالت پژمردگی پیدا کرده و برگ ها ابتدا به زردی و سپس به رنگ قهوه ای تغییر رنگ پیدا کرده مطمئن باشید که از نور زیاد رنج می برد آن را از پنجره دور تر قرار دهید یا در اواسط روز پرده ها را بکشید.
اصولاً نور مستقیم آفتاب برای گیاهان آپارتمانی، مخصوصاً برگ های تازه جوانه زده مضر است و نبایستی نور آفتاب مستقیماً از پشت شیشۀ پنجره به آن ها بتاید بهتر است نور از پرده کرکرۀ نیمه باز و یا پردۀ توری عبور نموده و به اصطلاح فیل تر شده باشد.
در مورد آبیاری گیاهان مسئلۀ مهم تنظیم فواصل آبیاری در فصول مختلف است طبق آمار به دست آمده اکثر گیاهان آپارتمانی در اثر افراط در آبیاری و عدم اطلاع مردم از نحوه آبیاری آنان از بین می روند میزان آب در هر آبیاری باید طوری باشد که آب اضافی از گلدان خارج شود تا مطمئن شویم که آب به تمام قسمت های گلدان و ریشه ها رسیده است.
در ضمن با این روش از باز بودن سوراخ زهکش گلدان هم اطمینان حاصل می کنیم. آب جمع شده در زیر گلدانی را حتماً باید خالی کنید زیرا مانع تنفس ریشه می شود و در نهایت موجب مرگ آن می گردد از دادن آب خیلی سرد و کلردار نیز به آنان خودداری نمایید.
مناسب ترین زمان آبیاری در گرم ترین ساعات روز زمانی است که خاک گلدان رو به خشکی نهاده ولی هنوز کاملاً خشک نشده است.
برای تشخیص صحیح اینکه خاک گلدان در حال خشک شدن هست یا خیر، اولاً باید سطح خاک گلدان خشک باشد و در برخی گیاهان دو نم باشد ثانیاً هنگامی که با انگشت به گلدان ضربه می زنید باید صدای پوکی بدهد که نشانۀ خشکی خاک است و نه صدای خفه که در اثر خاک مرطوب تولید می شود.
خاک مرطوب نسبتاً چسبنده است و خاک دو نم چسبندگی کمتری دارد خاک ۸۵ درصد گیاهان آپارتمانی بایستی همیشه مرطوب باشد خاک مرطوب خاکی است که اگر آن را مشت کنید و فشار دهید فرم گرفته و با یک تلنگر ذرات آن از هم جدا می شود.
چنانچه درجۀ حرارت محیط و شدت نور به هر دلیلی در آپارتمان بیشتر شود نیاز گیاه به آب طبیعتاً بیشتر می شود گیاهانی که در گلدان های کوچک هستند یا برای مدتی خاک و یا گلدانشان تعویض نشده نسبت به گیاهانی که در گلدان های بزرگ بوده یا خاک آن ها و گلدانشان تازه عوض شده، نیاز بیشتری به آب دارند.
در فصل تابستان تبخیر آب داخل خاک گلدان بیشتر است پس باید اندکه به میزان آبیاری آن افزوده شود و فواصل آبیاری نیز در تعداد زیادی از این گیاهان نه همه زیاد تر باشد.
به طور کلی گیاهان گوشتی و کاکتوس ها به فواصل آبیاری بیشتری نیاز دارند تا گونه های دارای برگ های نازک نظیر حسن یوسف و پیله آ. خلاصه اینکه هرچه گیاهان دارای برگ های پهن تر و بزرگ تر بوده و رشد سریع تر داشته باشند دفعات بیشتری به آب نیاز دارند.
مطالب زیر را خوب به خاطر بسپارید و برای جلوگیری از تلف شدن گیاهانتان نکات یادآوری شده را دقیقاً به کار بندید.
۱ در هنگام آبیاری از آبی که سرد نبوده و دمای آن با درجۀ حرارت محیط زیست آن یکسان و کلر آن نیز خارج شده باشد استفاده نمایید.
۲ توجه داشته باشید جمع شدن آب در زیر گلدانی مضر است و آب اضافی بلافاصله بایستی تخلیه شود و هر چند ماه یک بار نیز اطمینان حاصل نمایید که آب از سوراخ تحتانی آن به آرامی خارج گردد.
۳ خیس نگه داشتن مداوم خاک گلدان، هوای موجود در خاک را به بیرون می راند و سبب می شود ریشه های آن در اثر عدم تنفس پوسیده و درنتیجه گیاه تلف گردد.
۴ درجۀ حرارت محیط زیست گیاهان، جنس گلدان، فصل و نوع خاک آن تأثیر مهمی در تنظیم آبیاری دارد.
۵ یکی از علائم اولیۀ افراط در آبیاری، زرد شدن برگ های تحتانی نظیر دیفن باخیا و در برخی از گیاهان مانند لیندا لَخت و شُل شدن برگ های فوقانی آن است توجه داشته باشید افراط در آبیاری علت مرگ بیشتر گیاهان آپارتمانی است.
یکی دیگر از عواملی که در سلامتی و طراوت گیاهان نقش عمده ای دارد میزان رطوبت و حرارت موجود در اطراف آن هاست کمبود رطوبت محیط زیست گیاه، آب کلردار و کمبود پتاسیم موجب سوختگی نوک و حاشیۀ برگ ها و ایجاد لکه های قهوه ای رنگ در نقاط مختلف برگ ها می شود.
توجه داشته باشید اگر می خواهید گیاهانتان از طراوت و شادابی خاصی برخوردار باشند درجۀ حرارت محیط زیست آنان نباید از حدود ۲۰ تا ۲۲ درجۀ سانتی گراد کمتر باشد برخی از آنان تا ۱۰ ۱۲ درجه بالا تر از صفر حتی کمتر از آن را تحمل می نمایند ولی افسرده و کسل می شوند.
بهترین ترکیب برای خاک گلدان گیاهان آپارتمانی به طور اعم، شامل یک قسمت ماسه و دو قسمت خاک برگ یا پیت موس می باشد. ولی برای قلمه زدن یا تکثیر از ترکیب دو قسمت ماسه و یک قسمت خاک برگ یا پی موس استفاده می گردد.
هنگامی که از خاک برگ برای تعویض خاک گلدان استفاده می نمایید نکتۀ مهم این است که نباید خاک را بسیار فشار داد فشردگی زیاد خاک برگ سبب می شود که خاک برگ ها به هم بچسبند و از ورود هوا و تنفس ریشه، که برای رشد گیاه بسیار مهم و ضروری است، جلوگیری نماید.
در صورت امکان برای قلمه زنی می توان به جای ماسه از ترکیبات معدنی پرلایت و دانۀ ریز لیکا (پوکۀ صنعتی ریز) هم استفاده نمود.
تعویض گلدان به سه دلیل انجام می شود خالی شدن خاک گلدان از مواد غذایی و رشد زیاد ریشه ها به همین خاطر نشانۀ تعویض گلدان ظهور علائم کمبود مواد غذایی است و یا خروج ریشه ها از سوراخ زهکش ته گلدان و یا متورم شدن ریشه آنان در سطح خاک گلدان و یا به صورت مارپیچ در ته خاک گلدان جمع شده باشد.
توجه در مورد گیاهان کند رشد و گیاهانی که گلدان بزرگ دارند می توان به جای تعویض گلدان چند سانتی متر از خاک سطحی گلدان را با خاک جدید تعویض نمود بهترین زمان تعویض گلدان در صورت نیاز نیمۀ دوم اسفند بعد از گرم شدن هوا در محیطی سربسته می باشد گلدان جدید بایستی فقط یک سایز از گلدان قبلی بزرگ تر باشد زیرا اکثر گیاهان آپارتمانی در گلدانی که به نظر شما کوچک می آیند بهتر رشد می کنند.
گرد و غبار به طرق مختلفی دشمن برگ ها و گیاهان می باشند گرد و غبار زیبایی و درخشندگی برگ ها را از بین می برد و نیز روزنه ها و منافذ گیاه را می پوشاند بنابراین گیاه نمی تواند به طور کامل تنفس کند گرد و غبار لایه ای روی برگ تشکیل می دهد که جلوی جذب مؤثر نور آفتاب را می گیرد. گرد و غبار مخصوصاً در مناطق صنعتی و در شهرهای بزرگ، حاوی مواد صنعتی و شیمیایی بوده و برای گیاه زیان آور می باشد.
بنابراین برگ ها باید به طور مرتب به طریقی که ذکر می شود تمیز شوند این عمل با اسپری کردن آب یا پاک کردن برگ ها توسط یک اسفنج تمیز انجام می شود.
هرگز برگ های جوان و تازه روییده را تمیز نکنید چرا که بسیار لطیف بوده و خیلی سریع زخمی می شوند در مواقعی که برگ ها بسیار کثیف هستند می باید که اول با دستمالی نرم خاک ها را گرفته سپس برگ ها شست وشو شوند اگر این کار قبل از شست وشوی برگ ها انجام نپذیرد ممکن است که شستن برگ ها ایجاد لایه ای از گِل چسبنده روی برگ نمایند که به مراتب بد تر از حالت اول برگ ها گردیده و باعث مسدود شدن منافذ برگ ها و در نتیجه مرگ گیاه می گردد.
در مورد کاکتوس ها و گیاهانی که برگ هایشان به آب حساس است مثل بنفشه آفریقایی و سرخس از اسپری آب روی برگ ها خودداری کرده و با بُرس یا قلم موی نرم مرطوب خاک آن ها را بزدایید.