- 2514
- ۱۳۹۴/۰۹/۰۴ - ۰۴:۱۳
- 678 بازدید
یک ترانسدیوسر وسیله ایست که پارامترهای الکتریکی خروجی سنسورها را دریافت و به ولتاژ و جریان استاندارد ۰ – ۵ ولت و یا ۴ – ۲۰ میلی آمپر تبدیل می کند. مثلا یکی از معروفترین ترانسدیوسرها پرشر ترانسدیوسر pressure Transducer است. این دستگاه خروجی یک سنسور فشار را گرفته و به یک جریان الکتریکی ۴ – ۲۰ میلی آمپر تبدیل می کند تا بتوان این سیگنال را از طریق سیم به فواصل دور منتقل کرد. خروجی[…]
یک ترانسدیوسر وسیله ایست که پارامترهای الکتریکی خروجی سنسورها را دریافت و به ولتاژ و جریان استاندارد ۰ – ۵ ولت و یا ۴ – ۲۰ میلی آمپر تبدیل می کند.
مثلا یکی از معروفترین ترانسدیوسرها پرشر ترانسدیوسر pressure Transducer است.
این دستگاه خروجی یک سنسور فشار را گرفته و به یک جریان الکتریکی ۴ – ۲۰ میلی آمپر تبدیل می کند تا بتوان این سیگنال را از طریق سیم به فواصل دور منتقل کرد.
خروجی ترانسدیوسر به میکروکنترلرها یا سیستم های پردازشگر دیگر داده می شود تا بتوان پارامترهای مختلفی از جمله فشار مخازن تحت فشار را به دقت کنترل کرد.
تفاوت سنسور و ترانسدیوسر در این است که سنسورها در مقابل پارامترهای فیزیکی مثلا نور واکنش نشان داده و مقاومت داخلیشان تغییر می کند.
اما ترانسدیوسر این تغییر مقاومت سنسور را به تغییر ولتاژ یا جریان استاندارد و قابل انتقال توسط سیم تبدیل می کند.
ترانسدیوسرها یا مبدلهای صنعتی برای تبدیل کمیتهای مختلف آنالوگ و دما به سیگنالهای استاندارد ولتاژ و جریان و همچنین برای ایزولاسیون سیگنالها مورد استفاده قرار میگیرند.
وجود آمپلیفایر ایزولاتور در مدارات این گونه تجهیزات، باعث جلوگیری از اثر نویز موجود در ولتاژ تغذیه یا خود سیگنال در خروجی تولید شده میگردد.
در حالت کلی ترانسدیوسرها را میتوان بصورت زیر دسته بندی نمود:
مبدل ولتاژ/جریان (AC یا DC) به ولتاژ/جریان
مبدل سنسور دما (ترموکوپل یا RTD) به ولتاژ/جریان
ایزولاتور ولتاژ و جریان
خروجی بعضی از مبدلها قابل انتخاب یا قابل برنامهریزی میباشد بدین ترتیب کاربر میتواند توسط نرم افزار مربوطه کلیه پارامترهای مبدل را تنظیم و کالیبره نماید.