- 2011
- ۱۳۹۴/۰۷/۰۲ - ۰۸:۲۲
- 769 بازدید
خوشبختانه اپل این گوشی را نیز در همان سه رنگ قبلی یعنی خاکستری نقرهای و بژ تولید نموده تا کماکان سه حق انتخاب برای خریداران وجود داشته باشد. سه رنگی که همانند آیفون ۵s تکرار شده و باز هم خبری از رنگ مشکی در این مدل نیست اما موردی که انتظارش را نداشتیم خشپذیری کمتر این گوشی نسبت به مدلهای قبلی است. در کل مدتی که این گوشی را تست میکردیم هیچ خط و خشی در استفاده[…]
خوشبختانه اپل این گوشی را نیز در همان سه رنگ قبلی یعنی خاکستری نقرهای و بژ تولید نموده تا کماکان سه حق انتخاب برای خریداران وجود داشته باشد.
سه رنگی که همانند آیفون ۵s تکرار شده و باز هم خبری از رنگ مشکی در این مدل نیست اما موردی که انتظارش را نداشتیم خشپذیری کمتر این گوشی نسبت به مدلهای قبلی است.
در کل مدتی که این گوشی را تست میکردیم هیچ خط و خشی در استفاده معمول بر روی آن حک نشد جالب اینکه در زمان آیفونهای ۵ و ۵s در همین حین خط و خشهایی بر روی گوشیها نقش بسته بودند.
نگاهی به اطراف گوشی که داشته باشیم در قسمت جلویی صفحهنمایشی را میبینیم که در بالا و پایین آن به میزان کافی فضای خالی وجود دارد! در ابعادی کمتر از آیفون ۶ الجی توانسته در Nexus 5 یک صفحهنمایش ۵ اینچی را جای دهد که به دلیل همین کم کردن فضای اطراف صفحهنمایش بوده است .
اما در این فضا در قسمت بالایی میتوان دوربین مکالمات تصویری سنسور مجاورت و بلندگو را مشاهده نمود. قسمت پایینی هم که فقط میزبان کلید هوم معروف اپل است.
اما یکی از مهمترین تغییرها در چیدمان کلیدها در این گوشی اتفاق افتاد. کلید پاور که پیشتر بر روی لبه بالایی قرار داشت به سمت راست بدنه منتقل شد تا با توجه به بلندتر شدن طول بدنه دسترسی به آن برای کاربران راحتتر شده باشد.
یکی از مواردی که میتوان بهبودش در صفحهن مایش آیفون ۶ نسبت به ۵s را احساس نمود میزان روشنایی صفحه است.
با اینکه حداکثر روشنایی صفحهنمایش آیفون ۵s هم حدود ۵۸۰ نیت و جزو پرنورترینها بود، روشنایی این گوشی از مدل پیشین هم بیشتر شده تا با بیش از ۶۰۰ نیت روشنایی یکی از نورانیترین صفحات نمایش موجود بر روی گوشیها را تا به امروز شاهد باشیم.
بالطبع با وجود پنل IPS فوقالعادهای که در این صفحهنمایش استفاده شده رنگها هم بسیار واقعی و طبیعی و البته با حداکثر دقت تولید گشته به نمایش گذاشته میشوند.
در مورد زاویه دید این پنلها هم که به کرات گفتهایم و احتیاجی به توضیح مکررات نیست فقط میتوان گفت با وجود یک صفحه نمایش نسبتا بزرگ ۴.۷ اینچی و البته زاویه دید فوقالعاده این صفحه نمایش انتظار اینکه در مکانهای عمومی مانند مترو، سایر افراد نتوانند فعالیتهای شما را در گوشیتان رصد کنند انتظار بیجاییست.
سخت افزار :
به بخش عجایب گوشیهای اپل خوش آمدید این جا جاییست که طرفداران اپل و صد البته مدیران این کمپانی، همواره به آن مینازند و همواره هم تا پیش از این، سربلند بودهاند. حالا میخواهیم آیفون ۶ را از نظر سختافزاری بررسی نماییم.
اعدادی که در بازار امروز در بخش سختافزار محصولات اعلام میگردند ما را بدعادت نموده. پردازندههای ۸ هستهای فرکانسهای ۲ گیگاهرتز به بالا ۳ گیگا بایت حافظه رم (که از رم کامپیوتری که من این نقد را در آن تایپ نمودم بیشتر است) و غیره است .
همه این اعداد باعث شده اپل خود را به زحمت نیندازد و هیچوقت از قطعاتی که در محصولاتش به کار برده چیزی نگوید اما چون اپل نگفته دلیل نمیشود که ما هم نگوییم. پس به این قسمت توجه نمایید .
سختافزار آیفون ۶ از چیپست جدید اپل با نام A8 که شامل یک پردازنده دو هستهای ۶۴ بیتی با فرکانس ۱.۴ گیگا هرتز یک پردازشگر گرافیکی از نوع PowerVR GX6450 و یک گیگابایت حافظه رم تشکیل میشود.
شاید با خواندن این مشخصات متوجه شدید که چرا اپل تمایلی برای گفتن مشخصات دقیق سخت افزار گوشیهایش نشان نمیدهد در کنار این چیپست.
همانند قبل یک چیپ کمکی با نام M8 وجود دارد که قدرتمندتر از قبل حرکات را درک مینماید. در واقع با کمک این چیپ ست است که گوشی متوجه میشود که شما در حال حرکت با دوچرخه هستید یا دویدن یا خواب از دیگر مزایای این چیپ صرفهجویی در مصرف باتری است.
چرا که مثلا در زمانی که شما درحال دوچرخه سواری باشید گوشی دیگر در حال جستجوی مداوم شبکههای Wi-Fi نخواهد بود و این به کمتر مصرف شدن باتری کمک شایانی مینماید.
اما اجازه دهید قدرت این سختافزار ظاهرا خجالتآور اپل را در عمل بسنجیم.
نرمافزار :
اما عجایبی که در قسمت قبل در موردشان صحبت کردیم اکثرا به واسطه سیستمعامل انحصاری اپل رقم میخورند آیفون ۶ به صورت پیشفرض از نسخه ۸ سیستمعامل iOS استفاده مینماید.
این نسخه از iOS تغییرات ظاهری کمی نسبت به نسخه قبلی داشته اما در این قسمت سعی میکنیم به طور اجمالی نگاهی به سیستمعامل این گوشی داشته باشیم به طور کلی هر ساله و در نقد آیفونهای قبلی هم به طور مفصل در مورد قابلیتها و امکانات iOS صحبت نمودیم بنابراین به تکرار مکررات نمیپردازیم.
همانند قبل دو راه برای باز کردن قفل صفحهنمایش وجود دارد، یکی تعیین رمز ۴ رقمی (که البته میتوان به جای رمز ۴ رقمی از رمز با تعداد کاراکتر نامحدود هم استفاده نمود) و یا استفاده از Touch ID.شاید بهتر بود در مورد عملکرد TouchID در بخش سختافزار میگفتیم، اما الان هم دیر نیست.
باتری و عملکرد باتری :
باز هم اپل از ظرفیت باتری گوشیهای جدید خود چیزی نگفت اما مشخص شده که باتری آیفون ۶ یک باتری لیتیوم پلیمری ۱۸۱۰ میلیآمپر ساعتیست این ظرفیت نسبت به ظرفیت ۱۴۴۰ میلیآمپر ساعتی آیفون ۵s افزایش داشته است .
اما فراموش نکنید که صفحه نمایش هم بزرگتر شده و پیکسلها نزدیک به ۲ برابر تعدادشان بیشتر شده. باتری این گوشی در حالت آماده به کار، حدود ۸ روز دوام آورد که این به خودی خود نسبت به آیفون ۵s عدد بهتریست.
اما در استفاده معمولی شامل مکالمه پخش ویدئو مرورگری اینترنت و مقداری هم بازی، این گوشی هم عملکردی شبیه به آیفون ۵s داشت و حدود ۱.۵ روز دوام آورد البته مقداری بهبود در این زمینه احساس میشد اما نه به صورتی که ما را شگفتزده کند.
در کل، با توجه به بزرگتر شدن صفحه نمایش شاید انتظار داشتیم که باتری عملکردی بدتر و یا برابر با آیفون ۵s داشته باشد اما خوشبختانه باتری این گوشی شارژدهی بیشتری نمود تا باعث امیدواری کاربرانش گردد.
دوربین :
دوربین آیفون ۶ مجهز به سنسور تصویر ۸ مگاپیکسلی است دقیقا همان رزولوشنی که از آیفون ۴s به بعد شاهد بودهایم سایز سنسور تصویر دوربین این گوشی دقیقا به اندازهی سایز سنسور تصویر آیفون ۵s است.
در حقیقت بزرگترین تغییرات دوربین نسبت به مدل پیشین را میتوانیم در سرعت و دقت فوکوس خودکار و آپدیتهای نرمافزاری ببینیم.
اپل در دوربین این گوشی، از یک نوع فنآوری استفاده کرده که پیشتر شبیه به آن را بر روی دوربین DSLR کانن، یعنی ۷۰D دیده بودیم.
یک نوع فنآوری فوکوس خودکار تشخیص فاز (Phase Detection) وابسته به سنسور تصویر که اپل آن را فوکوس پیکسل (Focus Pixel) مینامد.
البته اپل در به کار گیری این فنآوری بر روی دوربین گوشیهای همراه پیشتاز نیست و قبلا دوربینهای سامسونگ گلکسی S5 و الجی G3 مجهز به این نوع فوکوس خودکار شده بودند.
فیلمبرداری :
از بزرگترین پیشرفتهای دوربین آیفون ۶ نسبت به ۵s را میتوانیم در فیلمبرداری ببینیم علاوه بر فیلمبرداری Full HD 1080p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه دوربین این گوشی میتواند فیلمهای فول اچ دی را با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه نیز ضبط کند.
این در حالیست که مدل پیشین میتوانست ویدیوهای ۷۲۰p را با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه ضبط کند و اکنون آیفون ۶ توانایی ضبط این ویدیوها را در رزولوشن ۲۴۰ فریم بر ثانیه دارد.
خیلی دوست داشتیم توانایی فیلمبرداری ۴K را بر روی این گوشی میدیدیم، ولی شاید اپل آن را برای آیفون ۶s حفظ کرده است.
اکنون بسیاری از گوشیهای اندرویدی این کار را انجام میدهند با این حال نکتهی اصلی این جاست که سنسور ۸ مگاپیکسلی ۴:۳ این گوشی رزولوشن کافی افقی برای ویدیوهای ۴K را ندارد.
وقتی در اپلیکیشن دوربین به مود اسلوموشن میروید نشانگری برای تعیین سرعت فیلمبرداری ظاهر میشود در آن جا میتوانید از بین ۱۲۰ فریم بر ثانیه و ۲۴۰ فریم بر ثانیه انتخاب کنید.
در حالت پیشفرض مود ضبط ویدیوی این گوشی ویدیوهای فول اچ دی را با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط میکند برای فعال کردن ضبط ۶۰ فریم بر ثانیه باید به تنظیمات دوربین بروید.
اپل لرزش گیر تصویر دیجیتالی ویدیو را بهبود داده تا شاهد لرزش گیر پیشرفتهتری نسبت به آن چه در ۵s دیده بودیم باشیم.
اپل اکنون این لرزش گیر دیجیتالی فیلمبرداری را لرزش گیری سینماتیک (Cinematic Stabilization) نامیده است در آزمایشهایی که انجام دادیم به خوبی این بهبود را احساس کردیم قطعا از آیفون ۶ پلاس انتظار بیشتری داریم چرا که این گوشی مجهز به لرزش گیر تصویر اپتیکال است.
فیلمبرداری فول اچ دی دوربین آیفون ۶ با نوردهی عالی و جزئیات فراوان حقیقتا یکی از بهترینهاست فوکوس خودکار در حین فیلمبرداری خیلی خوب انجام میگیرد با این حال اتومبیلهای گذری میتوانند به راحتی دوربین را گیج کنند.