- 5434
- ۱۳۹۵/۰۶/۰۶ - ۰۴:۵۲
- 646 بازدید
پرده بکارت یا Hymen : پرده بکارت ساختاری آناتومیکی از دستگاه تناسلی ادراری در جنس مونث است. در اندام تناسلی خارجی یک زن که وولوا نیز نامیده می شود، بافت نازک یا ضخیمی از غشای موکوسی وجود دارد که منفذ واژن را احاطه کرده است که حدودا به اندازه یک انگشت می باشد. این ساختار پرده بکارت یا Hymen نامیده می شود. جایگاه قرارگیری پرده بکارت بخش خارجی اندام تناسلی در زنان یا وولوا دارای ساختارهای[…]
پرده بکارت یا Hymen : پرده بکارت ساختاری آناتومیکی از دستگاه تناسلی ادراری در جنس مونث است. در اندام تناسلی خارجی یک زن که وولوا نیز نامیده می شود، بافت نازک یا ضخیمی از غشای موکوسی وجود دارد که منفذ واژن را احاطه کرده است که حدودا به اندازه یک انگشت می باشد. این ساختار پرده بکارت یا Hymen نامیده می شود.
جایگاه قرارگیری پرده بکارت
بخش خارجی اندام تناسلی در زنان یا وولوا دارای ساختارهای قابل رویتی است که منفذ واژن را احاطه کرده اند. اکنون به معرفی این ساختارها از بیرون به درون می پردازیم.
لوب بزرگ یا Labia Majora که در لبه های خارجی وولوا یا اندام تناسلی قرار دارد.
لبه های داخلی اندام تناسلی که لوب کوچک یا Labia Minora نامیده می شود.
شفت یا محور کلیتورال که در زیر یا پایین تپه ونوس(بافتی تپه گونه متشکل از چربی که در قسمت جلوی استخوان شرمگاهی و بالای واژن قرار دارد) واقع شده است.
درست در زیر محور کلیتورال، کلاهک کلیتورال قرار دارد که تا حدودی کلیتوریس را می پوشاند.
منفذ خیلی کوچکی که در بالای منفذ واژن قرار دارد اورترا نام دارد و منفذ خروج ادرار است.
در مرکز اندام تناسلی منفذ واژن قرار دارد.
در اطراف منفذ واژن پرده بکارت واقع شده است، که مانند یک بافت مرطوب و شل و آویخته است که بطور ناقص منفذ واژن را می پوشاند.
عملکرد پرده بکارت
هر ساختاری در بدن ما عملکردهای خودش را دارد. شما بایستی کنجکاو باشید که پرده بکارت چه عملکردی دارد و برای چه منظوری در بدن ما قرار داده شده است. از لحاظ فیزیولوژیکی، عملکرد پرده بکارت خیلی قابل توجه نیست. اگر صادقانه سخن بگوییم، حضور این پرده تنها زمانی قابل توجه خواهد بود که خیلی ضخیم باشد، طوری که در عملکرد نرمال و طبیعی سیستم تولید مثلی تداخل ایجاد کند یا اینکه پاره شود.
برعکس چیزی که معمولا شما تصور می کنید، رابطه جنسی تنها دلیل پارگی پرده بکارت نیست. این پارگی همچنین می تواند در نتیجه استفاده از تامپون، آسیب بدنی شدید، زایمان و حتی ورزش کردن نیز رخ دهد.
اکنون بهتر است به بحث عملکرد این ساختار برگردیم. پرده بکارت بعنوان محافظی برای واژن در نظر گرفته می شود، مخصوصا برای نوزادان دختر تازه متولد شده، که در اینها پرده بکارت ضخیمتر از بزرگسالان است. این پرده همچنین باعث جریان یافتن مناسب خونریزی قاعدگی در دوران بلوغ می شود.
در موارد قانونی، پارگی پرده بکارت در یک دختر می تواند بعنوان مدرکی از مورد سوء استفاده گرفتن در دوران کودکی، آزار جنسی و خشونت در نظر گرفته شود.
حقایقی درباره پرده بکارت
کلمه Hymen ریشه یونانی داشته و به معنی پوست یا غشای نازک است.
Hymen نام یکی از خدایان یونانی ست که به الهه ازدواج معروف است.
از هر ۱۰۰۰ دختر ، یک نفر بدون پرده بکارت متولد می شود.
هیچکس در اولین رابطه جنسی دچار خونریزی نمی شود. ۴۴ درصد از زنان اصلا دچار خونریزی نمی شوند.
پرده بکارت ممکن است بطور طبیعی در حین ورزش کردن یا هر فعالیت بدنی دیگری پاره شود.
زمانی که یک دختر قاعده می شود، منافذ و سوراخ های موجود در این پرده بزرگتر می شود.
استفاده از تامپون به جای نوار بهداشتی، می تواند باعث پارگی پرده بکارت شود.
برخی اوقات، پرده های بکارت کوچک یا قابل ارتجاع پاره نمی شوند. حاملگی می تواند حتی بدون پاره شدن پرده بکارت رخ دهد.
لزوما زمانی که پرده بکارت دچار آسیب و پارگی می شود فرد دچار خونریزی نمی گردد.
ترمیم و جراحی پرده بکارت غالبا با توجه به فاکتورهای اجتماعی فرهنگی در کشورهای مختلف رایج است.