- 4808
- ۱۳۹۴/۱۲/۲۷ - ۰۴:۱۰
- 556 بازدید
نگهداری صحیح از ماهی گلدفیش : اگر شما گلدفیش را در تنگ نگهداری می کنید و هیچ وسیله ای برای تامین اکسیژن از قبیل پمپ ندارید ناچار مجبورید هر روز یا هر دو روز یکبار آب آن را عوض کنید . اما نه به این صورت که آب را بیرون ریخته و تنگ را زیر شیر آب پر کنید . چون آب شهری دارای مقدار زیادی گاز سمی کلر میباشد پس حداقل ۱۸ ساعت قبل آب[…]
نگهداری صحیح از ماهی گلدفیش : اگر شما گلدفیش را در تنگ نگهداری می کنید و هیچ وسیله ای برای تامین اکسیژن از قبیل پمپ ندارید ناچار مجبورید هر روز یا هر دو روز یکبار آب آن را عوض کنید .
اما نه به این صورت که آب را بیرون ریخته و تنگ را زیر شیر آب پر کنید . چون آب شهری دارای مقدار زیادی گاز سمی کلر میباشد پس حداقل ۱۸ ساعت قبل آب را در ظرفی گذاشته تا کلر آن کاملا از بین رود و سپس ماهی را به آن منتقل کنید . برای شستن تنگ هم میتوان از نمک و مسواک استفاده کرد نه از ریکا و اسکاچ !
تذکر : بهتر است در تنگ از وسایل تزئینی استفاده نکرده و در صورت علاقه می توانید چند گیاه طبیعی در آن قرار دهید .
چند نکته دیگر :
۱- ماهی ای را بخرید که در میانه ی آب حرکت کند . ( اگر در سطوح پایینی باشد امکان بیمار بودن آن زیاد است و اگر در سطوح بالا شنا کند به این معنی است که در آب آن ماهی اکسیژن کافی وجود ندارد و ممکن است حتی قبل از رسیدن به خانه هم تلف شود . )
۲- اگر حتی یکی ماهی از ماهی های موجود در لگن بیمار بودند ، ماهیتان را از آنجا خریداری نکنید .
۳- در هنگام تعویض آب تنگ هرگز از دست برای گرفتن ماهی ها استفاده نکنید و برای این مورد از یک سبد یا توری نرم استفاده کنید .
۴- در صورتی که ماهی شما بالای آب قرار داشت و روی آب حباب درست کرد نشانه ی اینست که اکسیژن آب کافی نیست و بهتر است آب تعویض شود . ( به همین دلیل در لگن های پر از ماهی معمولاً ماهی ها به سرعت می میرند . )
۵- غذای این ماهی ها را میتوانید از همانجایی که ماهی را خریداری نموده اید دریافت کنید. (این غذا شامل مواد پروتئینی ، چربی و فبیر و … مورد نیاز این ماهی میباشد) که میتوانید روزانه مقدار کمی از این غذا را بر روی آب تنگ ماهی بریزید.
نگهداری در آکواریوم :
تغذیه : هرگز برای غذا دادن به آنها از خرده های نان ، بیسکویت و … استفاده نکنید و تنها برای تغذیه ی آن ها از غذاهای زنده یا غذاهای خشک مخصوص آبزیان استفاده کنید . ( همانند لوفاک )
آنها نیاز به دمای خاصی ندارند و در دماهای پایین ( تا ۷ – ۶ درجه سانتیگراد ) هم قادر به زندگی هستند .
توجه : در صورتی که گلد فیش ها در دمای کمتر از ۱۰ درجه سانتیگراد نگهداری شوند ، نیاز به تغذیه نداشته ؛ زیرا به دلیل فعال نبودن معده ی آنها در چنین دماهایی عوامل بیماری و مرگ آنها می شود .
نکته : هر چه دمای آب تانک یا تنگ گلد فیش ها پایین تر باشد ( ۲۰ – ۱۰ درجه سانتیگراد ) به دلیل افزایش اکسیژن محلول در آب ، ماهی ها شاداب تر می باشند .
تانک گلد فیش ها نیازی به تصفیه کن و آب گرمکن نداشته و تنها در شرایط مختلف باید از یک سوم تا کل آب را تعویض کرد .
تذکر : در ابتدا برای ایجاد سیکل ازت ( چرخه نیتروژن ) نیاز به تصفیه کن دارند .
بیماری : چون آنها معمولاً در دماهای پایین نگهداری می شوند ، به سختی بیمار شده و بیماری شایعی در آنها وجود ندارد .
طول عمر : در شرایط معمولی و نگهداری در آکواریوم تا ۱۲ سال و در شرایط طبیعی درون دریاچه تا ۶۰ سال عمر می کنند .
تکثیر :
علائم بلوغ : یک گلد فیش معمولاً پس از یک تا دو سال بالغ شده که تا ۷.۵ سانتیمتر طول دارد . هم چنین باله های لگنی و سینه ای گلد فیش های بالغ تقریباً به اندازه بدنشان رشد می کند .
نحوه تکثیر : پس از بلوغ ، نر و ماده را دو تا سه هفته از هم جدا کرده و سپس شبانه در یک تانک قرار دهید تا پس از دو تا سه روز جفتگیری و سپس تخم ریزی کنند .