- 2864
- ۱۳۹۴/۰۹/۲۹ - ۰۲:۱۵
- 557 بازدید
انسان در حیات اجتماعى خویش از عوامل متعددى تأثیر مىپذیرد و خود نیز در یک تعامل پیوسته با آنها بر محیط پیرامون خویش اثر مىگذارد. به گونهاى که در دریاى موّاج محیط گاهى به تلاطم مىافتد و تحت تأثیر موجهاى سنگین قرار مىگیرد حرکت مىکند و گاهى از حرکت باز مىایستد. گاه نظاره مىکند، به عقب برمىگردد یا به جلو مىرود؛ گاهى نگران و ملول است و آرامش قلبى ندارد و به آینده امیدوار نیست گاهى[…]
انسان در حیات اجتماعى خویش از عوامل متعددى تأثیر مىپذیرد و خود نیز در یک تعامل پیوسته با آنها بر محیط پیرامون خویش اثر مىگذارد.
به گونهاى که در دریاى موّاج محیط گاهى به تلاطم مىافتد و تحت تأثیر موجهاى سنگین قرار مىگیرد حرکت مىکند و گاهى از حرکت باز مىایستد.
گاه نظاره مىکند، به عقب برمىگردد یا به جلو مىرود؛ گاهى نگران و ملول است و آرامش قلبى ندارد و به آینده امیدوار نیست گاهى نیز نورانى و با نشاط است و با اطمینان خاطر، وظایف انسانى خود را انجام مىدهد.
انسانها به طور طبیعى، افزون بر تأثیرپذیرىهاى پیرامونى از باورها و عملکردهاى خود نیز تأثیر مىپذیرند. در واقع، انگیزههاى درونى، به باورهاى درونى و واکنشهاى افراد وابسته است.
از این رو، برخى افراد با انگیزهاى بسیار قوى در حیات بشرى خود فعالیت مىکنند و بعضى، نشاط و شادابى کمترى دارند و بیشتر گرفتار نگرانى هستند.
در میان آموزههاى دینى، عبادت و ذکر خدا از جایگاه ویژهاى برخوردار است و در ایجاد بهداشت روانى و آرامش روانى افراد نقش اساسى دارد.
چنانکه بعضى از بزرگان فرمودهاند: تا زمانى که سلامت و بهنجارى اعتقادى حاصل نشود، سلامت روانى هم حاصل نمىگردد.۲ از نظر روانشناسان بیشتر بیمارىهاى روانى که از فشارهاى روانى و ناکامىهاى زندگى برمىخیزد، در میان افراد غیرمذهبى دیده مىشود.
کارل یونگ ۳مىگوید: در طول سالها درمان بیمارىهاى روانى، حتى یک بیمار را ندیدم که مشکل اساسىاش نیاز به گرایش دینى در زندگى نباشد.
به جرئت مىتوان گفت همه بیماران روانى به این دلیل بیمار شدهاند که از درونمایههاى دینى در زندگى بىبهره بودند و تنها وقتى به طور کامل درمان شدند که به دین و دیدگاههاى دینى بازگشتند.۴ افراد مذهبى به هر نسبت که ایمان محکمى داشته باشند.
از بیمارى روانى دورتر هستند. از این رو، یکى از پىآمدهاى زندگى در عصر حاضر که برآمده از ضعف ایمان مذهبى است، افزایش بیمارىهاى روانى و عصبى است.