- 1127
- ۱۳۹۴/۰۱/۰۸ - ۰۶:۵۵
- 804 بازدید
جذاب ترین ها : زغالاخته در منطقه وسیعی از اروپا آسیا به خصوص ایران ارمنستان و قفقاز می روید محل رویش این گیاه در ایران در جنگلهای ارسباران کوههای البرز منطقه الموت کوئین قزوین و در جنگلهای بین مازندران و گیلان میباشد. خواص دارویی زغال اخته منطقه قزوین و رودبار به ویژه در حاشیه البرز بیشترین تولیدکننده و صادر کنندگان زغالاخته کشور محسوب میشوند. میوه نرسیده آن به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است ولی میوه[…]
جذاب ترین ها : زغالاخته در منطقه وسیعی از اروپا آسیا به خصوص ایران ارمنستان و قفقاز می روید محل رویش این گیاه در ایران در جنگلهای ارسباران کوههای البرز منطقه الموت کوئین قزوین و در جنگلهای بین مازندران و گیلان میباشد.
خواص دارویی زغال اخته
منطقه قزوین و رودبار به ویژه در حاشیه البرز بیشترین تولیدکننده و صادر کنندگان زغالاخته کشور محسوب میشوند.
میوه نرسیده آن به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است ولی میوه رسیده آن به رنگ قرمز تیره و خوشمزه و شیرین است.
این میوه در تابستان، عرضه و معمولاً به صورت تازه مصرف میشود ولی به صورت خشک مربا کنسرو ترشی آبمیوه سس نکتار ژله مارمالاد سرکه لواشک و قرصهای آنتیاکسیدان نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
گیاه زغالاخته به صورت درخت یا درختچه در کنار جریان آب ویا در بیشه ها میروید و از گروه گیاهان گل دار گلبرگ جدا محسوب میشود و در زبان انگلیسی به آن cornelian cherry گویند گل های زغالاخته زرد رنگ و خوشهای میباشد و شهد فراوانی برای زنبورهای عسل دارد برگ های سبز پررنگ براق و نوک تیزی دارد.
میوه آن به شکل بیضی و حدوداً به اندازه آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد رنگ میوه آن قرمز بسیار خوش رنگ میباشد درختچه زغالاخته حدود ۳۰۰ سال عمر میکند و در حدود ۲۵ سالگی تا ۸ متر میرسد این درخت بهطور کلی ارتفاعی حدود ۸-۴ متر دارد چوب آن بسیار محکم است و در صنعت نیز کاربرد دارد.
این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم اسید فولیک ویتامینهای E, B1, B2, C و فلاوونوئیدها است زغالاخته حاوی بیش از ۱۰ درصد تانن، قند پکتین اسیدهای آلی و رنگدانه است. این میوه خوشمزه کم کالری است و باعث اضافه وزن نمیشود.
همچنین این میوه منبع خوبی برای فیبر است آنتوسیانین موجود در زغالاخته رنگدانهای از گروه فلاوونوئیدها میباشد که عامل رنگ قرمز در گوجهفرنگی و دیگر میوهها است میوههای خانواده گیلاس (cherry) و زغالاخته (cornelian cherry) حاوی مقادیر بالای آنتوسیانین هستند حدود ۱۷ ترکیب آنتیاکسیدان از خانواده گیلاس استخراج شده است که ویتامینهایC و E و ملاتونین نیز جزء آنها هستند آنتیاکسیدانها مقاومت بدن در برابر بیماریهای غیر واگیر را بالا میبرند و به پیشگیری از صدمه به سلولها و بافتهای بدن و در نهایت پیشگیری ازبیماریهایی چون بیماری قلبی سرطان دیابت تصلب شرایین آب مروارید آرتروز و آرتریت کمک بسزایی میکنند.
مواد مغذی موجود در زغالاخته از رشد سرطانهای ریه کولون قسمتی از روده بزرگ و تکثیر سلولهای سرطان خون بدون تاثیر بر سلولهای سالم جلوگیری میکنند خصوصیات منحصر به فرد زغالاخته قابلیت بالایی در جلوگیری از انتقال سرطان در بدن دارد برای جلوگیری از سرطان باید از زغالاخته به طور کامل بهرهمند شد نه فقط از عصاره آن همچنین ترکیبات موجود در آن برای جلوگیری از سرطان پروستات پوست و شش نیز موثر میباشد.
مصرف زغالاخته به کاهش بیماریهای قلبی کمک میکند علت این امر سطح بالای آنتیاکسیدان طبیعی به نام آنتوسیانین میباشد که در سبزیجات و میوههای با رنگ تیره یافت میشود در یک مطالعه بلندمدت روی تعدادی از زنان مشخص شد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در زنانی که رژیم غذایی مناسب با مقدار زیاد آنتوسیانین را اجرا میکردند بهطور عمدهای کاهش یافت.
زغالاخته به کاهش سطح کلسترول نیز کمک میکند پلیفنولهای موجود در زغالاخته باعث کاهش کلسترول خون میشوند و برای سلامتی قلب مفید هستند زغال اخته در میان میوههای مصرفی متداول دارای بالاترین سطح پلی فنول میباشد زغال اخته باعث کاهش کلسترول بد خون یا کلسترول LDL و حفظ کلسترول خوب خون یا کلسترول HDL میگردد و از این طریق باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی میشود.
قبل از مصرف با پزشک خود مشورت نمایید .