- 4798
- ۱۳۹۴/۱۲/۲۶ - ۰۸:۵۶
- 595 بازدید
تهیه و انتخاب بذر مرغوب : شاید نیازی به توضیح نباشد که اگر در بهترین خاک و زمین حاصلخیز بذر نامرغوب کاشته شود . و همهی مراقبتهای لازم را نیز رعایت بنمایید نتیجهای عاید شما نخواهد شد. پس باید نهایت دقت را در تهیه و انتخاب بذر مرغوب و اصلاح شده بنمایید. به طوری که بذر انتخاب شده باید دارای مشخصات کامل جنس و رقم مورد نظر و عاری از آفات و بیماریها و گرد و[…]
تهیه و انتخاب بذر مرغوب : شاید نیازی به توضیح نباشد که اگر در بهترین خاک و زمین حاصلخیز بذر نامرغوب کاشته شود .
و همهی مراقبتهای لازم را نیز رعایت بنمایید نتیجهای عاید شما نخواهد شد. پس باید نهایت دقت را در تهیه و انتخاب بذر مرغوب و اصلاح شده بنمایید.
به طوری که بذر انتخاب شده باید دارای مشخصات کامل جنس و رقم مورد نظر و عاری از آفات و بیماریها و گرد و خاک و تخم علف هرزه بوده و دارای قوهی نامیه بیش از ۸۰درصد باشد.
بنابراین از فروشندهی بذر بخواهید تا بذری با مشخصات ذکر شده در اختیار شما بگذارد. لازم به یادآوری است که معمولا روی پاکت بستهبندی شدهی بذرها، مقدار مصرف در هر متر مربع و تاریخ انقضای مصرف آن نیز نوشته شده که قبل از استفاده و در هنگام خرید باید به این دو نکته دقت کنید.
با تمام این احوال پس از خرید بذر با در نظر گرفتن کلیهی نکات ذکر شده باز هم برای اطمینان بیشتر از سالم بودن بذر، دو یا سه عدد بذر خریداری شده را لای دستمال کاغذی یا پارچهی آستری (تنظیف) قرار دهید و برای دو یا سه روز دستمال را با اسپری کردن آب مرطوب نگه دارید. اگر در این مدت بذرها جوانه زدند بنابراین بذر شما سالم است.
چنانچه در مراحل بعدی کاشت، بذرهای خریداری شده سبز نشدند، بدانید اشتباهی در کار خودتان بوده است. بدیهی است بذرهائی که در لای دستمال سبز نشده قابلیت کاشتن را نخواهد داشت و باید بذر مرغوبی جایگزین آن گردد.
در صورت سالم بودن بذر آنها را یک تا چند روز با توجه به نوع بذر در داخل آبی که هوای کافی وارد آن شود خیس کنید تا پوستهی آن کمی نرم شود.