- 7509
- ۱۳۹۶/۰۸/۱۸ - ۰۲:۳۴
- 840 بازدید
بررسی گوشی هواوی Mate10 سری میت هواوی یکی از موفقترین تولیدات این کمپانی چینی تا به امروز است و گوشیهای این سری همواره به نمایشگرهای بزرگ و کیفیت ساخت بالا شهره بودهاند. مونیخ در ۲۴ مهر امسال میزبان مراسم رونمایی از نسل جدید فبلتهای سری میت بود، این گوشیهای جدید با تمرکز ویژه روی بخش پردازنده و نمایشگر به جهانیان معرفی شدند. هواوی همانند نسل گذشته، به نسخهی استاندارد اکتفا نکرد و دو نسخهی پرو[…]
بررسی گوشی هواوی Mate10
سری میت هواوی یکی از موفقترین تولیدات این کمپانی چینی تا به امروز است و گوشیهای این سری همواره به نمایشگرهای بزرگ و کیفیت ساخت بالا شهره بودهاند. مونیخ در ۲۴ مهر امسال میزبان مراسم رونمایی از نسل جدید فبلتهای سری میت بود، این گوشیهای جدید با تمرکز ویژه روی بخش پردازنده و نمایشگر به جهانیان معرفی شدند. هواوی همانند نسل گذشته، به نسخهی استاندارد اکتفا نکرد و دو نسخهی پرو و پورشه دیزاین این فبلت را همزمان با میت ۱۰ معرفی کرد.
دوربین، تراشه و مسائل نرمافزاری در هر سه مدل میت معرفیشده در مونیخ یکسان هستند و تفاوت عمدهی آنها به المانها طراحی، نمایشگر، حافظهی ذخیرهسازی و حافظهی رم مربوط میشود. همهی این گوشیها از آخرین تراشهی پرچمدار ساخت هواوی یعنی کرین ۹۷۰ بهره میبرند که نام خود را بهعنوان اولین تراشهی دارای واحد پردازش عصبی مجزا در دنیای موبایل ثبت کرده است. هواوی همانند نسل گذشته از نمایشگر IPS LCD در نسخهی استاندارد استفاده کرده و تنها نسخهی پرو و پورشه دیزاین را به نمایشگر امولد مجهز کرده است.
بازار فبلتهای پرچمدار امسال بیش از هر زمان دیگری شاهد محصولات متنوع است؛ از الجی وی ۳۰ و گلکسی نوت ۸ تازهنفس گرفته تا آیفون ۱۰ مورد انتظار، همه و همه به فتح بازار دل بستهاند. هر کدام از بازیگران جدید این بازار مؤلفههایی برای پیروزی در این رقابت دارند که کار را برای دیگری سخت میکند؛ نمایشگر اولد و قابلیتهای صوتی وی ۳۰، نمایشگر و دوربین گلکسی نوت ۸، فیسآیدی و تراشهی قدرتمند آیفون ۱۰ شور و هیجان خاصی به بازار فبلتها بخشیده است.
طراحی
ترکیب شیشه و فلز، نمایشگر بدون حاشیه و تلاش برای بالا بردن هر چه بیشتر سایز صفحهی نمایش گوشی، اصلیترین عناصری هستند که این روزها در گوشیهای هوشمند پرچمدار میتوان یافت. هر یک از کمپانیهای تولیدکنندهی گوشی هوشمند در پی آن هستند تا با استفاده از این المانها، محصولاتی با امضای خود و داشتن مشخصات منحصربهفرد طراحی راهی بازار کنند. هواوی نیز از این قاعده مستثنا نیست و در چند سال اخیر نشان داده است که سعی دارد با استفاده از زبان طراحی اختصاصی خود، از زیر سایهی رقبایی نظیر سامسونگ و اپل خارج شود. میت ۱۰ بهعنوان نسل جدید پرچمدار هواوی نیز با بهرهگیری از المانهایی که اشاره کردیم، طراحی شده است تا خود را به عنوان قابلترین پرچمدار دنیای موبایل معرفی کند.
استفاده از ترکیب شیشه و فلز در گوشیهای هوشمند را باید بهعنوان یک روش جایگزین برای گوشیهایی با بدنهی فلزی برشمرد؛ بسیاری از گوشیهای هوشمند اندروید نظیر محصولات سامسونگ به منظور پشتیبانی از شارژ بیسیم از ترکیب شیشه و فلز استفاده کردهاند و اپل نیز امسال برای پشتیبانی از همین قابلیت رو به استفاده از شیشه و فلز آورد. اما میت ۱۰ از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند. هرچند استفاده از شیشه در پشت گوشی نیز بهمراتب از بدنهی پلاستیکی بهتر است؛ اما در دست گرفتن یک گوشی با بدنهی فلزی تجربهای بیبدیل و لذت بخش دارد. ضمن اینکه بدنهی شیشهای مستعد جذب اثر انگشت است و در صورتی که به این موضوع حساسیت داشته باشید، باید از وجود قاب برای این گوشی استفاده کنید. با این حال کیفیت ساخت میت ۱۰ و کاربرد شیشه و فلز در این گوشی، در بالاترین سطح گوشیهای هوشمند قرار دارد و اگر کیفیت ساخت مناسب اولویت خرید شما است، میت ۱۰ تمام نیازهای شما را برآورده خواهد کرد.
هواوی با وجود استفاده از یک نمایشگر ۵.۹ اینچی، از ترند بازار برای استفاده از نسبت تصویر ۱۸ به ۹ پیروی نکرده، از اینرو این گوشی در مقایسه با رقبایی نظیر الجی وی ۳۰ و همچنین گلکسی اس ۸ و گلکسی نوت ۸ کمی عریضتر است و در نتیجه تجربهی در دست گرفتن میت ۱۰ با ترس سر خوردن و افتادن این گوشی همراه خواهد بود. بهطور حتم زیاد بودن عرض گوشی امکان استفاده از میت ۱۰ را با یک دست کمی مشکل میکند. البته هواوی با تراش ماهرانه و ایجاد انحنا در طرفین پنل پشتی، تا جای ممکن گریپ بسیار خوبی به میت ۱۰ بخشیده است.
برای اینکه پشت گوشی یکنواخت نباشد، قسمتی از پنل پشتی که دوربین دوگانه با چینش عمودی در آن قرار گرفته، از نظر ظاهری دارای بافت متفاوتی است؛ هرچند با توجه به استفاده از شیشهی گوریلا گلس، این تغییر قابل لمس نیست اما به جلوهی لوکس بودن گوشی کمک شایانی کرده است.
هواوی در کنار میت ۱۰ از گوشی هوشمندی دیگری با عنوان میت ۱۰ پرو رونمایی کرد؛ از اینرو بر آن شده است تا تغییراتی بین دو نسخه ایجاد کند. میت ۱۰ پرو از وجود سنسور اثر انگشت در پشت گوشی بهره میبرد، اما سنسور اثر انگشت میت ۱۰ در پنل جلویی و حاشیهی پایینی گوشی قرار گرفته است. با توجه به باریک شدن حاشیهی پایینی گوشی، کلید فیزیکی هوم همزمان میزبان سنسور اثر انگشت نیز شده است، این در حالی است که اغلب پرچمداران اندرویدی سنسور اثر انگشت را به پشت گوشی انتقال دادهاند تا علاوه بر حفظ زیبایی گوشی، دسترسی به آن به خصوص در محصولاتی با نمایشگر بزرگ، سادهتر باشد. در میت ۱۰ باریک شدن حاشیهی پایین گوشی در کنار استفاده از نمایشگر بزرگ باعث شده تا استفاده از کلید هوم و سنسور انگشت به راحتی امکانپذیر نباشد.
هرچند در میت ۱۰ پرو خبری از جک هدفون ۳.۵ میلیمتری نیست، اما خوشبختانه در میت ۱۰ این درگاه در لبهی بالایی گوشی قرار گرفته است. در لبهی پایینی نیز یک درگاه USB تایپ C قرار گرفته است. در قسمت راست این درگاه شاهد قرار گرفتن روزنههای مخصوص اسپیکر هستیم. با توجه به اینکه عرض گوشی در مقایسه با پرچمداران ۲۰۱۷ عریضتر است، هواوی کلید تغییر حجم صدا و کلید پاور را در لبهی راست گوشی قرار داده که از این نظر دسترسی به آنها راحت است.
در لبهی سمت چپ دستگاه نیز شاهد درگاه سیمکارت هستیم. نکتهی قابل توجه در این بخش قابلیت فعال بودن هر دو سیم کارت در شبکهی ۴G است که برای اولین بار در بین گوشیهای هوشمند شاهد حضور آن هستیم.
نمایشگر
هواوی نیز مانند دیگر بزرگان دنیای موبایل به استفاده از نمایشگرهای اولد گرایش پیدا کرده است بهطوری که سال ۲۰۱۸ شاهد گوشیهای بیشتری از این شرکت با چنین نمایشگرهایی خواهیم بود. کمبودهای بازار در زمینهی تامین پنلهای اولد باعث کند شدن روند مهاجرت تولیدکنندگان به این نوع از پنلها شده است از طرف دیگر قیمت بالاتر این پنلها نسبت به نمونههای السیدی، استفاده از این نمایشگرها در گوشیهای ارزانقیمت را با چالش روبرو کرده است. هواوی همواره از پنلهای السیدی بسیار خوبی در گوشیهای خود استفاده کرده است؛ خوشبختانه میت ۱۰ نیز از این قضیه مسثنی نبوده و شاهد یکی از بهترین السیدیهای بازار تا به امروز هستیم.
نمایشگر میت ۱۰ و رزولوشن بالاتر آن نسبت به برادران گرانقیمتش یکی از مواردی بود که در مراسم رونمایی از گوشی همگان را متعجب کرد؛ هواوی میت ۱۰ را به نمایشگر ۵.۹ اینچی IPS LCD با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ مجهز کرده است؛ از سوی دیگر میت ۱۰ پرو و نسخهی لوکس پورشه دیزاین نمایشگرهای امولد ۶ اینچی با رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسل دارند. در روزگاری که تولیدکنندگان به سمت نمایشگرهای ۱۸ به ۹ گرایش پیدا کردهاند، هواوی نسخهی استاندارد میت ۱۰ را با نمایشگرهای ۱۶ به ۹ عرضه میکند. رزولوشن QHD نمایشگر ۵.۹ اینچی میت ۱۰ تراکم پیکسلی ۴۹۹ پیکسل در هر اینچ را برای این گوشی جدید از سری میت به ارمغان آورده است؛ این نمایشگر ۸۱.۶ درصد از سطح جلویی دستگاه را پوشانده است. تقریبا تمام پرچمداران جدید پشتیبانی از استاندارد HDR را به گوشیهای خود آوردهاند؛ هواوی نیز در نمایشگرهای میت ۱۰، میت ۱۰ پرو و نسخهی پورشه دیزاین پشتیبانی از HDR10 را فراموش نکرده است. استفاده از سابپیکسلهای سفید در نمایشگر میت ۱۰ نیز یکی از ویژگیهای کابردی آن به شمار میرود که در یک ماتریس غیر مرسوم و با هدف دستیابی به روشنایی بالاتر در عین مصرف کمتر باتری در نمایشگر گنجانده شدهاند.
اسپیکر
با توجه به افزایش اهمیت روزافزون اسپیکر در گوشیهای هوشمند، هواوی نیز تلاش کرده تا در میت ۱۰ خروجی خوبی را از نظر صوتی برای کاربران ایجاد کند. میت ۱۰ از وجود دو اسپیکر، یکی در لبهی پایینی و یکی بلندگوی مخصوص مکالمات در حاشیهی بالای گوشی استفاده کند. اسپیکر اصلی در لبهی پایینی گوشی و در سمت راست درگاه USB تایپ C قرار گرفته است. اسپیکر بالایی همان اسپیکر مخصوص مکالمات است که در زمان پخش موسیقی نیز صوت از آن پخش میشود، حال آنکه صدای پخش شده از اسپیکر حاشیهی بالا بسیار ضعیفتر از شدت صدایی است که اسپیکر پایینی پخش میکند.
نرمافزار و رابط کاربری
رابط کاربری گوشیهای هواوی در سالیان اخیر دچار تغییرات ریز و درشت فراوانی شده است بهطوری که دیگر نمیتوان آن را از نقاط ضعف این گوشی دانست. نسخههای اخیر EMUI با وجود اینکه ظاهری به جذابی رقبا ندارند، یکی از روانترینها در نوع خود هستند. در حالی که همگان منتظر رونمایی از نسخهی ششم رابط کاربری EMUI بودند هواوی برای همگام شدن با نسخهی اندروید در گوشیهایش با نادیده گرفتن اعداد ۶ و ۷، گوشیهای جدید مبتنی بر اوریو خود را با نسخهی هشتم EUMI عرضه میکند. اگر پیش از این کاربر گوشیهای هواوی بوده باشید در نگاه اول تفاوت فاحشی از نظر ظاهری در نسخهی هشتم با نسخهی پنجم مشاهده نخواهید کرد با این حال این بدان معنا نیست که هواوی ویژگیهای تازهای به این رابط کاربری نیاورده است. خبر خوشحالکنندهی دیگر این است که طبق ادعای هواوی، گوشیهای بالاردهی این کمپانی به صورت ماهانه آپدیتهای امنیتی اندروید را دریافت خواهند کرد.
دوربین
هواوی پس از تجهیز پی ۹ و میت ۹ به دوربین دوگانه و همکاری با لایکا در این بخش، اکنون در میت ۱۰ نیز از چیدمان مشابهی استفاده کرده است. پرچمدار جدید هواوی از دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی رنگی و ۲۰ مگاپیکسلی سیاه سفید در دوربین خود بهره میبرد که شباهت زیادی به نمونهی به کار رفته در میت ۹ است. تنها سنسور ۱۲ مگاپیکسلی نیز به لرزشگیر اپتیکال مجهز شده است. اما یکی از تفاوتهای اصلی نسل جدید سری میت، کاربرد لنز با گشودگی دیافراگم f/1.6 است که به گفتهی مسئولین هواوی، روشنترین لنز موجود در دنیای موبایل است.
سیستم فوکوس خودکار نیز مشابه نمونهی به کار رفته در محصولات پیشین هواوی است. غول گوشیهای هوشمند چینی در این بخش از ترکیب چهار سیستم فوکوس خودکار بهره برده است؛ استفاده از فوکوس لیزری، تشخیص عمق میدان، تشخیص کنتراست و فوکوس فازی، باعث شده است تا پرچمدار هواوی در این زمینه حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد و عملکرد سریع و دقیق آن، به خوبی تمام نیازهای کاربران در شرایط مختلف را تامین کند.
بررسی گوشی هواوی Mate10
بررسی گوشی هواوی Mate10 بررسی گوشی هواوی Mate10 بررسی گوشی هواوی Mate10 بررسی گوشی هواوی Mate10