- 1116
- ۱۳۹۴/۰۱/۰۷ - ۱۲:۱۱
- 1,183 بازدید
جذاب ترین ها : این گیاه در سراسر دنیا به گیاه شانس شهرت یافته است و در هیچ یک از کتب علمی دلیلی و علتی برای این موضوع ذکر نشده است. آموزش نگهداری و تکثیر لاکی بامبو به علت کم توقع بودن و مقاومت آن در برابر شرایط جوی مختلف به جز سرما و رشد کردن در آب خاک سنگ قلوه پوکه صنعتی و در نور نسبتا کم و نور غیر مستقیم محبوبیت زیادی دارد. حلقوی بودن[…]
جذاب ترین ها : این گیاه در سراسر دنیا به گیاه شانس شهرت یافته است و در هیچ یک از کتب علمی دلیلی و علتی برای این موضوع ذکر نشده است.
آموزش نگهداری و تکثیر لاکی بامبو
به علت کم توقع بودن و مقاومت آن در برابر شرایط جوی مختلف به جز سرما و رشد کردن در آب خاک سنگ قلوه پوکه صنعتی و در نور نسبتا کم و نور غیر مستقیم محبوبیت زیادی دارد. حلقوی بودن انتهای ساقه آن نیز بر زیبایی این گیاه افزوده است.
نور مورد نیاز این گیاه نور غیر مستقیم، یعنی نوری است که از پرده توری عبور کرده و فیلتر شده باشد، نور مستقیم آفتاب برای این گیاه زیان آور است و بهترین درجه حرارت برای این گیاه دمای بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتیگراد است ناگفته نماند که این گیاه دمای متغیر را نیز تحمل میکند.
آبیاری : آبی را که برای آبیاری این گیاه استفاده میکنید باید به مدت ۲۴ ساعت در ظرفی در گوشهای قرار دهید تا کلر و فلوراید آن خارج شود برای تهیه آن ظرفی را از آب پر کنید و به مدت ۲۴ ساعت در گوشهای قرار دهید تا مواد مذکور از آن خارج شوند و دمای آب نیز با دمای اتاق یکسان شود برای جلوگیری از بو گرفتن آب و گندزدایی میتوانید یک تکه ذغال را شسته و در آن بیندازید توصیه میشود برای رسیدن سریع و راحت آب و مواد غذایی به ساقه و برگها از گلدانهای استوانه شکل لولهای که گیاه را مستقیم در داخل گلدان نگاه میدارد استفاده کنید بهتر است شیشه گلدان رنگی باشد تا نور به ریشه گیاه اصابت نکند.
یکی از عواملی که سبب شده است تا نگهداری لاکی بامبو در خانه طرفداران بسیاری داشته باشد سهولت پرورش و نگهداری آن است ساقههای آن را در گلدانی با آب بدون کلر قرار دهید و اطراف ساقهها را با دانههای لیکا پوکه صنعتی بپوشانید تا در درون گلدان به طور شکیل بایستد خاصیت دانههای لیکا این است که به دلیل پخته شدن در دمای ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد عاری از هر گونه آفت و بیماری است و به علت متخلل بودن رطوبت را نیز در خود نگه میدارد.
برای بالا و پایین نگهداشتن ساقهها از دانههای لیکا به عنوان سطح اتکا و حایل استفاده کنید چنانچه به مسافرت میروید یا اصولا فراموشکار هستید دانه لیکا به خاطر داشتن خلل و فرج آب را به اندازه کافی در خود ذخیره کرده و رطوبت لازم را به گیاه میرساند چنانچه از این گیاه مراقبتهای ویژهای که در زیر به آنها اشاره خواهد شد به عمل آید ارتفاعش تا حدود یک متر خواهد رسید و چندین سال عمر خواهد کرد.
در هنگام تعویض آب گلدان دانههای لیکا و ساقه گیاه نیز به خوبی شست وشو داده شوند این کار بایستی در محیطی سربسته که هوا در آن جریان ندارد انجام شود اگر گیاه را در خاک کاشتهاید خاک باید در فاصله دو آبیاری مرطوب بماند معمولا آب شور و آبی که کلسیم و منیزیم اضافی دارد ممکن است در روند رشد این گیاه اختلالاتی به وجود بیاورد این اختلالات به صورت بروز رنگهای زرد یا قهوهای در لبه برگها نمایان میشوند.
کود: تنها زمانی به این گیاه کود بدهید که برگهای گیاه شروع به زرد شدن کرده باشد زیرا کودهای ترکیبی حاوی مقدار زیادی نمک و فسفر هستند که میتوانند منجر به سوختن برگها شود.
بنابراین بهتر است از کودهای ارگانیک یا کود مخصوص این گیاه bamboo food استفاده کنید به بیانی دیگر مضرات کود دادن زیاد بیشتر از کود ندادن است چنانچه ساقه گیاه بیش از حد به زردی گرایید نشان آن است که به گیاه بیش از اندازه کود داده شده است در این صورت فورا آب آن را عوض کنید و تا یک ماه به آن غذا ندهید.
خاک : اگر میخواهید گیاه را در خاک بکارید، خاک مناسب باید به نسبت مساوی از خاک برگ مرغوب یا پیت موس خاک باغچه دانههای ریز لیکا یا پرلیت و مقداری پودر قارچ کش ترکیب شده باشد تا زهکشی به خوبی انجام شود و گیاه از گزند قارچ گرفتگی نیز در امان بماند. گیاه کاشته شده در درون خاک نیازی به کود ندارد به شرط آنکه خاک ترکیبات مناسب و مواد مغذی کافی داشته باشد.
روش تکثیر: برای تکثیر این گیاه از روش قلمه زنی ساقه ای استفاده کنید به این صورت که از زیر بند گیاه برآمدگی روی ساقه با وسیلهای تیز یک قلمه را به اندازه دلخواه که حداقل سه بند یا گره روی قلمه باشد ببرید محل بریدگی را در ساقه اصلی با گرد زغال یا خاکستر سیگار بپوشانید تا شیره گیاه نتواند از آن خارج شود بهترین فصل برای تکثیر این گیاه بهار یا تابستان و دمای مناسب حدود ۲۰ درجه سانتیگراد است چنانچه نکات فوق رعایت شوند قلمههای این گیاه در آب، درون دانههای لیکا و آب ریشهدار میشوند، ولی ریشه دار شدن قلمه در درون دانههای لیکا و آب مطمئنتر است.
طریقه حلقوی کردن ساقه گیاه :
این گیاه را به چند طریق میتوان به صورت حلقوی درآورد در اینجا به بیان یک روش آن میپردازیم قالبی ساخته شده از پلاستیک روشن ناودانی شکل را که حالت فنری و ارتجاعی دارد و به شکل تقریبیS که نور به خوبی از آن عبور میکند به تنه گیاه مادر که قطور است میبندید و سپس پاجوشی را که از کنار مادر روییده و بلند شده و هنوز جوان است و ساقه آن نرم است را از این قالب پلاستیکی عبور دهید و پس از گذشت مدتی پاجوش جوان درون قالب ضمن رشد فرم گرفته و حلقوی شکل میشود پس از اطمینان از فرم گرفتن و عادت نمودن شاخه جوان به این فرم در قالب آن را از پایه ببرید لازم به یادآوری است که قالب مزبور حالت فنری داشته و میتوان حلقه ایجاد شده در گیاه را جمع تر یا بازتر فرم داد.