- 2079
- ۱۳۹۴/۰۷/۱۰ - ۰۲:۳۰
- 931 بازدید
ختمی درختی کرکدار یکی از گیاهان زینتی از خانواده پنیرک یا ختمی (Malvaceae) است این گیاه معمولاً در اطراف دریای مدیترانه و بخش هایی از فلسطین یافت می شود. بخش های هوایی این گیاه در تابستان خشک می شود در زمستان یک رزت از گل ها توسعه پیدا می کند و شاخه ی گلدهنده به صورت عمودی از رزت رشد می کند. ساقه های گلدهنده به طول حدود ۳.۵ متر نیز می رسد این گل ها به[…]
ختمی درختی کرکدار یکی از گیاهان زینتی از خانواده پنیرک یا ختمی (Malvaceae) است این گیاه معمولاً در اطراف دریای مدیترانه و بخش هایی از فلسطین یافت می شود.
بخش های هوایی این گیاه در تابستان خشک می شود در زمستان یک رزت از گل ها توسعه پیدا می کند و شاخه ی گلدهنده به صورت عمودی از رزت رشد می کند.
ساقه های گلدهنده به طول حدود ۳.۵ متر نیز می رسد این گل ها به قطر ۸ تا ۱۲ سانتیمتر به رنگ صورتی و به تعداد زیاد تولید می شوند.
تمام بخش های گیاه دارای کرک می باشد به همین دلیل به آن ختمی درختی کرکدار گفته می شود. زمان گلدهی آن نیز از ماه آپریل تا جون می باشد.
برگ ها دارای آرایش متناوب یکپارچه یا دندانه دار و مضرس یا دارای لوبی کم عمق هستند. این برگ ها حدود ۷ تا ۱۵ سانتیمتر طول داشته و دارای دمبرگ نیز می باشند.
میوه، پهن و دیسکی شکل، شیزوکارپ و دارای یک بذر است.
شرایط محیط رشد:
این گیاه مخصوص نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری است از نظر نیاز نوری شرایط آفتاب کامل را برای رشد ترجیح می دهد.
اگرچه در انواع مختلفی از خاک ها مانند خاک های ضعیف و فقیر رشد می کند اما برای رشد بهینه به خاک هایی با مواد آلی کافی و نیز زهکش مناسب نیاز دارد.
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
مردم بومی از این گیاه برای درمان زخم ها و جراحات، سوختگی ها، التهاب و نیز درمان سرفه استفاده می کنند.
جوانه های گل این گیاه خوراکی بوده و به صورت پخته شده یا خام به مصرف می رسند.
گل ختمی در درمان امراض کبدی و جوش صورت اثر سودمندی دارد.
طرز استفاده آن به این صورت است که گلبرگ های آن را خشک نموده و آسیاب کنید، سپس برای هر بار استفاده، یک قاشق مرباخوری از پودر آسیاب شده را در یک لیوان آب جوشیده سرد شده یا عرق کاسنی برای مدت ۸ ساعت خیسانده و مصرف کنید.
تکثیر:
تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرها و نیز ریشه دار کردن قلمه های خشبی در زمستان صورت می پذیرد.