- 6394
- ۱۳۹۶/۰۱/۲۶ - ۰۱:۴۹
- 813 بازدید
آشنایی با پرورش قناری : قناریها قلمرو دارند برای همین باید هر جفت در یک قفس باشند گاهی ممکن است مرغ ماده با نر دعوا کند، این امر به مفهوم آن است که مرغ ماده برای جفت گیری آماده نیست و باید آنها را از هم جدا نمود. برای راحتی، بسیاری از تکثیر کنندهها دو قفس را با یک دیوار سیمی از هم جدا میکنند و وقتی دو پرنده به یکدیگر عادت کردند و از میان[…]
آشنایی با پرورش قناری : قناریها قلمرو دارند برای همین باید هر جفت در یک قفس باشند گاهی ممکن است مرغ ماده با نر دعوا کند، این امر به مفهوم آن است که مرغ ماده برای جفت گیری آماده نیست و باید آنها را از هم جدا نمود. برای راحتی، بسیاری از تکثیر کنندهها دو قفس را با یک دیوار سیمی از هم جدا میکنند و وقتی دو پرنده به یکدیگر عادت کردند و از میان آن دیوار سیمی با یکدیگر شروع به عشق بازی کردند، آن دیوار سیمی برداشته میشود.
وقتی پرنده ماده آماده تخم گذاری شد اقدام به ساخت لانه خواهد کرد. آنان به یک لانه فنجانی شکل بدون سقف در گوشه بالای قفس و مواد لانه سازی نیاز دارند. موادی مثل نخ و کاغذ و دستمال کاغذی پاره شده و سایر مواد نرم برای این منظور مناسب هستند.
قناری ماده در لانه طی مدت ۴ یا ۵ روز پرنده اقدام به تخم گذاری میکند و به مدت دو هفته بر روی تخمها میخوابد و در این مدت به ندرت لانه را ترک میکند.وقتی جوجه بدنیا آمد باید غذاهای مقوی مانند تخم مرغ برای پدر و مادرش فراهم شود تا آنها جوجههایشان را تغذیه کنند.
جوجهها بعد از ۱۸ روز لانه را ترک میکنند.والدین آنها را برای حدودا یک هفته پس از این نیز تغذیه میکنند.وقتی پرنده ماده دوباره تصمیم به تخم گذاری بکند ممکن است به مسنترین جوجهها حمله بکند.در این موقع دیوار سیمی میان قفس مفید خواهد بود تا پرنده نر بتواند از میان سیمها جوجهها را تغذیه بکند تا زمانی که ماده دوباره تخمگذاری بکند.
قناریها از نظر نوع به سه دسته تقسیم میشوند :
بر پایه رنگ مانند برنز، عاجی، قهوهای و …
بر پایه نوع آواز مانند قناری آوازخوان آمریکایی، روسی و ایرانی و ….
بر پایه شکل و ترکیب مانند یورکشایر، قلم نی و …
به سبب اینکه جنسیت قناری ها از روی ظاهرشان به سختی قابل تشخیص است جفت کردن آنها کمی مشکل است.بیشتر نرها آواز میخوانند و بیشتر مادهها نه اما در مورد هر دو استثنا نیز وجود دارد.تنها راه ۱۰۰٪ مطمئن این است که پرنده مسنتر را از یک پرورش دهنده قبلی که آنها را پیشتر یکبار امتحان کرده تهیه نمود.
قناریها فقط زمانی که طول روز به ۱۲ ساعت افزایش پیدا میکند بارور میشوند.این موضوع معمولاً در بهار رخ میدهد.در این دوره پرندگان باید به خوبی تذیه شوند و بدن آنها پروتئینهای حیوانی را از موادی مانند تخم مرغ دریافت کند.
تغذیه :
اصلی ترین دانه مصرفی که می بایست همیشه در اختیار قناری قرار گیرد تخم کتان است . تخم کتان دانه ای مقوی و پرانرژی است ولی این دانه بتنهایی نمی تواند تمامی نیازهای یک موجود زنده را برآورده سازد بنابراین برای بر طرف شدن این نیازها می بایست دانه ها و سبزیجات و مکملهای ویتامینی و پروتینی گوناگونی را تهیه و در اختیار پرنده قرار دهید .
دانه هایی نظیر ارزن – خرفه و شاهدانه . سبزیجات و میوه هایی نظیر برگ کاهو- ترب – اسفناج – کرفس – گشنیز – کلم – کدو – سیب – هویج – هلو و لیمو شیرین از منابع مهم کربوهیدراتها , چربیها , پروتینها و ویتامینها به حساب می آیند.
بخش دیگری از غذای قناری که بصورت دستی تهیه می شود مخلوطی است از تخم مرغ و آرد سوخاری بعلاوه شیر خشک , پودر جوانه گندمو سبوس گندم که دان نرم نامیده می شود .
ممکن است ارزش غذایی دانه ها به مرور زمان و برحسب شرایط نگهداری تغییر کرده و کاهش یابد بنابر این چهارمین بخش مواد غذایی افزودنی هایی مانند مکملهای پروتینی و ویتامین ها می باشند که برای جلوگیری از کمبود احتمالی آنها در خوراک پرنده مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع دانه های مورد استفاده برای قناری :
دقت در تنظیم یک رژیم غذایی متعادل و استفاده از دانه های مخلوط و رعایت اعتدال در خوراندن آن ، موجب می شود تا ضمن استفاده پرنده از خواص مفید دانه ها ، به عوارض ناشی از مصرف زیاد آنها نیز مبتلا نگردد. بهتر است برای این منظور از ظروف انگشتی مخصوصی که در فروشگاهها نیز وجود دارد استفاده کرده و در هر نوبت یک قاشق چایخوری از دانه مورد نظر به قناری داده شود.
+ کلیک نمایید و عضو تلگرام جذاب ترین ها شوید