- 3176
- ۱۳۹۴/۱۰/۱۵ - ۰۵:۰۳
- 536 بازدید
آشنایی با فواید گوشت کبک : ۷۲ درصد وزن کبک قابل استفاده بوده که در مرغ ۵۵ درصد میباشد. ۲۰ درصد وزن کل بدن کبک را عضله تشکیل می دهد و درصد پروتئین و ماده خشک در عضله ران ۸۰ درصد است در صورتی که در مرغ این رقم ۶۵ درصد می باشد . طعم مطبوع انواع گوشت عمدتاً به دلیل وجود مادهای است بنام گلیکوژن که در سلولهای ماهیچهای وجود دارد. از سوی دیگر فعالیت[…]
آشنایی با فواید گوشت کبک : ۷۲ درصد وزن کبک قابل استفاده بوده که در مرغ ۵۵ درصد میباشد. ۲۰ درصد وزن کل بدن کبک را عضله تشکیل می دهد و درصد پروتئین و ماده خشک در عضله ران ۸۰ درصد است در صورتی که در مرغ این رقم ۶۵ درصد می باشد .
طعم مطبوع انواع گوشت عمدتاً به دلیل وجود مادهای است بنام گلیکوژن که در سلولهای ماهیچهای وجود دارد.
از سوی دیگر فعالیت و جنب و جوش حیوانات به طور کلی باعث افزایش میزان ذخیره گلیکوژن ماهیچهها و در نتیجه بهبود کیفیت آن است.
به طوری که حیوانات وحشی اعم از نشخوار کنندگان (آهو، گوزن، بزکوهی و غیره ) و یا پرندگان مانند قرقاول، کبک، تیهو، دراج و بلدرچین همگی به دلیل فوق دارای گوشتی فوقالعاده لذیذ بوده و قسمتهایی از بدن آنها بسیار خوش طعم و لذیذ میباشد.
بنابراین چنانچه پرندهای از خانواده حیوانات شکاری بوده یعنی از نژاد وحشی باشد و در محیطی مشابه طبیعت خود پرورش یابد دارای خواص فوقالذکر خواهد بود.
کبک حیوانی است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پر جنب و جوش، لاجرم باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست و خیز و پرواز داشته باشد.
گوشت این پرنده بدلیل خواص مذکور بسیار خوش طعم، لذیذ و مقوی است، و از طرفی ماهیچه سینه که بزرگترین ماهیچه پرندگان است در پرندگانی چون مرغ و خروس و اردک و غاز که امکان پرواز ندارند دارای بافتی خشبی و خشک و طعمی نه چندان لذیذ است .
در حالیکه در مورد کبک بدلیل جنب و جوش و پروازهای متناوبی که انجام میدهد گوشت سینه پرنده علاوه بر اینکه حجم قابل توجهی از کل لاشه ( یک سوم لاشه ) را تشکیل میدهد دارای طعمی بسیار خوش و لذیذ می باشد.
همچنین بافتهای مفصلی این پرنده بدلیل وجود سلولهای پیچیده پیوندی در اثر پختن یا بریان شدن به هیچ وجه متلاشی نمیشود و پرنده پس از طبخ نیز ترکیب خود را حفظ کرده و در پذیرائیها، زیبائی و آرایش فراوانی به سفره میدهد.
میزان پروتئین موجود در گوشت پرنده از پروتئینهای پرندگان معمولی ۵ تا ۱۰ درصد بیشتر است و این در حالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئینها یافت نمیشود، در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد.
به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا پزشکان برای افراد مسن و از کار افتاده که احتیاج مبرمی به ترمیم سلولهای از دست رفته بافتهای خود را دارند .
برای حفظ و بازیابی سلامت و شادابی خود، مصرف گوشت کبک را تجویز مینمایند. از طرف دیگر وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامینهای عدیده در گوشت این پرنده آنرا به دارویی معجزه آسا برای درمان امراض صعبالعلاجی همچون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و یا حتی در ناراحتیهای روانی و عقب افتادگیهای جسمی و همچنین بیخوابی تبدیل کرده است.
در هر حال گوشت و تخم کبک برای کودکان رشد سریع و صحیح، برای نوجوانان هیجان و جنب و جوش، برای جوانان نشاط، برای میانسالان تندرستی و اطمینان و برای کهنسالان سلامت مجدد و تمدید قوا و شادابی را به ارمغان میآورد.
همچنین
عدم وجود هر گونه مواد افزودنی غیرطبیعی و غیرمفید همچون هورمونها و آنتیبیوتیکها که جداً سلامت انسان را تهدید میکنند، دلیل دیگری بر کیفیت طبیعی و مطلوب گوشت کبک میباشد.
طبیعت این پرنده تعداد ۸ تا ۱۵ تخم را طلب می کند تا روی آنها بخوابد ولی عموما حتی بیش از ۳۰ تخم در فصل بهار تولید می کند .امروزه در بعضی از مناطق جهان پرورش کبک بصورت اهلی رایج و توسعه یافته و علاقه مندی نسبت به پرورش آن نیز بصورت روز افزون در حال گسترش می باشد.
گوشت کبک :تناول یک وعده خوراک کبک که بر روی آتش ذغال کباب شده باشد ،بدون تردید مورد درخواست همه افرادی است که برای کیفیت غذای مصرفی خود ارزش خاصی قائل اند.
این خوراک ارزشمند به جهت محدود بودن تولید آن در دسترس همه علاقه مندان نیست و تصور بسیاری از مردم برای بدست آوردن آن از طریق شکار است .
در صورتی که با پی بردن به رمز تولید و زاد و ولد این پرنده در حال حاضر در بسیاری از کشور هاپرورش کبک درمجیط بسته و خارج از زیستگاه طبیعی ، جایگاه خود را پیدا نموده و گوشت آن برای عموم مردم در دسترس است ولی به جهت دوره نسبتا طولانی رشد .
این پرنده و ظرفیت های خاص در پرورش آن ، طبیتا گوشت کبک جزو خوراک های لوکس محسوب و قیمت بالا و مخصوص به خود دارد.
گوشت این پرنده از گوشتهای بسیار سودمند و لذیذ است اگرچه دسترسی به آن حد اقل در حال حاضر درکشور ما برای همه مهیا نیست. ویژگیهای گوشت این پرنده به شرح زیر است :
در هر صد گرم گوشت کبک ۲۴٫۵ گرم آلبومین، ۱٫۴ گرم چربی و حدود ۱ تا ۱٫۵ گرم مواد معدنی وجود دارد.
وجود مقدار زیادی از مواد معدنی در گوشت کبک نشان دهنده ارزش حیاتی آن است. مقدار پتاسیم این گوشت زیاد است و کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و گوگرد موجود در آن نیز بدن را تامین میکند.
کانی های موجود در گوشت کبک به خوبی جذب بدن میشود و به همین جهت در این زمینه مواد مورد نیاز بدن را در دسترس سلول قرار میدهد.