- 1713
- ۱۳۹۴/۰۵/۲۶ - ۱۲:۵۷
- 563 بازدید
میوههای کال و نارس از نظر ضریب هضم و جذب و همچنین ارزش غذایی با انواع رسیده خود کاملاً متفاوت هستند و چغاله بادام هم از این قاعده مستثنی نیست. از یک سو ترکیب های نشاستهای بادام در این مرحله به طور کامل تجزیه نشدهاند و برای انسان قابلجذب نیستند و از سوی دیگر مقادیر فراوانی فیبر در بادام نارس یا همان چغاله بادام وجود دارد فیبرهایی که خود میتوانند باعث برخی مشکلات گوارشی شوند. همانطور[…]
میوههای کال و نارس از نظر ضریب هضم و جذب و همچنین ارزش غذایی با انواع رسیده خود کاملاً متفاوت هستند و چغاله بادام هم از این قاعده مستثنی نیست.
از یک سو ترکیب های نشاستهای بادام در این مرحله به طور کامل تجزیه نشدهاند و برای انسان قابلجذب نیستند و از سوی دیگر مقادیر فراوانی فیبر در بادام نارس یا همان چغاله بادام وجود دارد فیبرهایی که خود میتوانند باعث برخی مشکلات گوارشی شوند.
همانطور که میدانیم دستگاه گوارش انسان قادر به هضم آن نیست و این ترکیبها بهصورت هضم نشده وارد روده میشوند.
در مسیر روده باکتریها و سایر میکروارگانیسمهایی که بهطور طبیعی در این اندام هستند فیبرهای تجزیهنشده را بهصورت بیهوازی تخمیر میکنند.
از تخمیر این مواد در روده مقدار قابلتوجهی گاز تولید میشود که میتواند باعث مشکلات گوارشی مختلف از جمله نفخ و ناراحتیهای گوارشی در فرد شود. به همین دلیل مصرف زیاد این محصول بههیچوجه توصیه نمیشود.
متخصصان تغذیه مصرف فیبرها را برای تندرستی و پیشگیری از سرطانهای دستگاه گوارش توصیه میکنند اما در مورد چغاله بادام توصیه متخصصان به مصرف کمتر آن است.
فیبر موجود در چغاله بادام نیز تفاوتی با سایر فیبرهای گیاهی ندارد ولی باید به این نکته توجه داشت که حد تعادلی در مصرف مواد غذایی پرفیبر وجود داشته باشد.
بهطورکلی مصرف بیشازحد تمام منابع غذایی فیبری میتواند باعث نفخ شود اما یک تفاوت بین چغاله بادام و سایر میوهها و سبزیجات حاوی فیبر، خوشخوراک بودن چغاله بادام است.
هر فرد در هر وعده غذایی میزان معینی از سبزیها و میوهها را مصرف میکند ولی این مقدار در مورد چغاله بادام معمولاً زیاد است.
افرادی که مبتلا به بیماریهای گوارشی نیستند میتوانند این میوه را بدون هیچ محدودیتی مصرف کنند ولی کسانی که از بیماریهای دستگاه گوارش رنج میبرند باید در مصرف آن احتیاط کنند.
مسلماً برای افرادی که از ناراحتیهایی مثل التهاب معده، زخم معده، زخم دوازدهه و… رنج میبرند، چغاله بادام انتخاب مناسبی نیست .
زیرا میتواند ناراحتیهای گوارشی را با شدت بیشتری ایجاد کند. همچنین کودکان و نوجوانان باید در مورد مصرف این میوه همواره حد تعادل را رعایت کنند.
به شستشوی چغاله بادام توسط فروشندهها اکتفا نکنید. قبل از مصرف حتماً چغاله بادام را بشویید. بسیاری از چغاله بادامها در واقع بادامهای نارسی هستند که اوایل فصل بهار هنوز حالت چوبی پیدا نکردهاند و در اثر عوامل طبیعی مثل باد و باران از شاخه جدا شده و به زمین ریختهاند.
به طورکلی به مادرانی که فرزند آنها در سنین شیرخوارگی است به شدت توصیه میشود از خوردن مواد غذایی نفاخ مثل چغاله بادام پرهیز کنند .
زیرا عوامل نفاخ موجود در آن میتواند از راه دستگاه گوارش جذب و از طریق خون وارد شیر مادر شود و کودک با مصرف شیر مادر دچار دلدرد شود که با توجه به حساس بودن کودک در این مرحله از رشد، میتواند برای او خطرناک باشد.
نگهداری بهتر چغاله بادام :
درست است که چغاله بادام در اصل یک میوه نارس است ولی روش نگهداری آن تفاوت چندانی با میوههای رسیده دیگر ندارد.
افراد در درجه اول باید سعی کنند چغاله بادام را بهصورت تازه تهیه و مصرف کنند این میوه قابلیت نگهداری برای مدت طولانی را ندارد اما اگر مقداری از آن باقی ماند، بهتر است در یخچال گذاشته شود.
خرید مقدار اندکی چغاله بادام برای تغییر ذائقه و تفنن کار نادرستی به نظر نمیرسد بااینحال با رعایت چند نکته کوچک درباره خرید و مصرف این میوه نارس میتوان علاوه بر لذت بردن از یک محصول خوشمزه سلامت خود را نیز حفظ کرد .
هنگام خرید تا آنجا که ممکن است، چغاله بادام ریزتر را انتخاب کنید چغالههایی که درشتتر هستند در واقع فاصله کمتری با تبدیل شدن به بادام رسیده دارند.
به همین دلیل بافت چوبی شده در چغاله های بزرگتر بیشتر و مواد قابلجذب آن توسط دستگاه گوارش انسان کمتر است.
چغاله بادام معمولاً بهصورت فلهای در مجاورت هوای آزاد و توسط فروشندگان دورهگرد به فروش میرسد، پس حتماً از بهداشت فروشنده و سلامت چغالهها مطمئن شوید.
سعی کنید هنگام خرید، چغالههای سالم و بدون لک را انتخاب کنید چغالههای تغییررنگ داده و تیره معمولاً کهنهاند. همچنین چغالههای شکسته میتوانند محل مناسبی برای ورود میکروارگانیسمهای بیماریزا باشد پس، از خوردن آنها صرفنظر کنید.
به شستشوی چغاله ها توسط فروشندهها اکتفا نکنید. قبل از مصرف حتماً چغاله ها را بشویید. بسیاری از چغاله بادامها در واقع بادامهای نارسی هستند که اوایل فصل بهار هنوز حالت چوبی پیدا نکردهاند و در اثر عوامل طبیعی مثل باد و باران از شاخه جدا شده و به زمین ریختهاند.
چغاله بادام معمولاً توسط فروشنده در محلول آب و نمک نگهداری میشود و فروشنده پس از اندازه کردن مقدار مورد نظر شما مقدار زیادی نمک روی چغاله بادام خریداری شده، میریزد سعی کنید چغاله بادام را با حداقل میزان نمک مصرف کنید تا دچار عوارض مصرف زیاد نمک نیز نشوید.