- 8311
- ۱۳۹۷/۰۹/۱۸ - ۰۹:۲۳
- 4,698 بازدید
- 2
. شوی آبشاری با ارتفاع ۸۵ متر و عرض ۷۰ متر در شهرستان دزفول از توابع استان خوزستان قرار دارد. البته از آنجایی که شوی در نزدیکی مرز بین خوزستان و لرستان قرار دارد برخی از مردم لرستان بر این باورند که این آبشار متعلق به استان لرستان است. آبشار شوی یا تَلِهْزَنگ، یکی از بزرگترین و زیباترین آبشارهای ایران است که در رشتهکوههای زاگرس و در منطقه سردشت از توابع دزفول واقع در استان خوزستان، و با فاصلهٔ اندکی[…]
.
شوی آبشاری با ارتفاع ۸۵ متر و عرض ۷۰ متر در شهرستان دزفول از توابع استان خوزستان قرار دارد. البته از آنجایی که شوی در نزدیکی مرز بین خوزستان و لرستان قرار دارد برخی از مردم لرستان بر این باورند که این آبشار متعلق به استان لرستان است.
آبشار شوی یا تَلِهْزَنگ، یکی از بزرگترین و زیباترین آبشارهای ایران است که در رشتهکوههای زاگرس و در منطقه سردشت از توابع دزفول واقع در استان خوزستان، و با فاصلهٔ اندکی از استان لرستان و در بین کوههای سَرتنگ شوی در ۱۰ کیلومتری ایستگاه راه آهن تلهزنگ و در مسیر راه آهن سراسری تهران – جنوب واقع شدهاست که سهل ترین مسیر دسترسی از راه آهن لرستان است.
.
وجود دهستانی به نام شوی در اطراف آبشار سبب نامگذاری آن به این اسم شده است. در زبان محلی شوی معنی لطافت میدهد. البته در برخی جاها به دلیل نزدیکی آبشار شوی به ایستگاه راه آهن تله زنگ از آن به نام آبشار تله زنگ هم یاد میشود.
این آبشار از درون غاری سرچشمه میگیرد و پس از بیرون آمدن از آن از صخرههای بلندی به پایین میریزد. آب این آبشار مسافتی را از میان دشتها و کوه ها میپیماید و در نهایت به آغوش دریاچه سد دز در استان خوزستان وارد میشود.
آبشار شوی که در درهای بین کوه چهلویک و سالنکوه قرار دارد، دارای طبیعتی سبز و زیبا در فصل بهار میباشد. شوی در زبان لری بختیاری به معنای لطافت است و اغلب ساکنان اطراف این آبشار از قوم لر و تیره بختیاری هستند.
.
.
اقامت در شوی :
برای اقامت می توانید از هتل و مهمانسرا در شهر های نزدیک همچون دزفول استفاده کنید و یا با در نظر گرفتن نکات زیر اقامت در طبیعت را تجربه نمایید:
* اگر قصد اقامت در طبیعت را دارید، به دلیل وقوع بارندگی های شدید در فصل بهار، حتما پوشش پلاستیکی برای چادرهایتان به همراه داشته باشید تا از خیس شدن وسلیلتان جلوگیری کنید.
* توجه داشته باشید که فضای مناسب، وسیع، بدون شیب، مسطح و سایه در این منطقه بسیار محدود است پس باید زمان زیادی را صرف پیدا کردن محل مناسب نمایید.
* احتمال حضور جانوران وحشی در منطقه وجود دارد پس بقایای خون، خوراکی های پخته شده یا سرخ کردنی را جمع آوری کنید چرا که حیوانات را به سمت شما هدایت خواهد کرد.
* مکانی را برای برپا کردن چادر در نظر بگیرید که در هنگام بارندگی آب به زیر آن نرود و یا برای جلوگیری از این اتفاق، در کنار چادر آبرفتی به فاصله چند سانتی متر از آن ایجاد نمایید.
* سوخت هیزم در این منطقه محدود است پس همراه بردن چراغ خوراک پزی از ضروریات سفر به شمار می آید.
.
.
راه دسترسی به آبشار شوی :
استان خوزستان، ۱۰۰ کیلومتری مرکز دزفول
راه دسترسی
اگر قصد سفر به آبشار شوی را دارید می توانید از طریق دو مسیر به آن برسید:
از سمت منطقه سردشت دزفول و پیرچل : از دزفول تا روستای سرتنگ راه مناسبی به طول ۱۳۰ کیلومتر وجود دارد که شما را تا نزدیکی آبشار می رساند. مسیر خود را از دزفول آغاز کنید و به سمت منطقه شهیون به راه بیافتید. راه خود را ادامه دهید تا به روستای سرتنگ برسید و ماشین را پارک کنید. از سرتنگ تا آبشار یک تا دو ساعت کوهنوردی ساده در پیش دارید و سپس می توانید از زیبایی های این طبیعت تماشایی لذت ببرید.
.
از طریق ایسـتگاه راهآهن تله زنگ: این مسیر طولانی تر از مسیر اول است و معمولا تنها ساکنین دزفول و سردشت از آن استفاده می کنند اما در طول مسیر امامزاده احمد معروف به پیر چل، آبشارهای متعدد با ارتفاع ۵ تا ۲۰ متر در فصل بهار و آبشار دوم معروف به آبشار سنگ مار را می توان دید و لذت برد. برای رسیدن به این ایستگاه باید خودتان را به شهر دورود برسانید و از قطار دورود – اندیمشک استفاده کنید.
.
تله زنگ هشتمین ایستگاه از دورود می باشد و ۱۲۱ کیلومتر با آن فاصله دارد. پس از پیاده شدن از قطار در ایستگاه تله زنگ نیاز است که حدود یک کیلومتر از مسیر راه آهن را بازگردید. برای اینکار باید از روی پل معروف تله زنگ عبور کنید. البته باید توجه داشت که خطر سقوط در قسمت معلق آن وجود دارد. سپس راه خود را در مسیر پاخورده ادامه دهید تا با پیاده روی ۲.۵ تا ۳ ساعته به روستای شوی برسید.
.
.
از اینجا می توانید یکی از دو راه زیر را برای رسیدن به آبشار انتخاب کنید :
_ قبل از ورود به روستا از عرض روخانه عبور کنید که در مواقع کم آبی این کار به راحتی میسر است اما در هنگام پرآبی باید تن به آب بزنید. توجه داشته باشید که عبور از رودخانه در ادامه ی مسیر خطرناک تر خواهد شد پس بهتر است از عرض آن عبور کنید و راه را در آن سوی رودخانه ادامه دهید.امتداد رودخانه را در پیش بگیرید تا به یک تنگه برسید که خطرناک ترین قسمت سفر شما می باشد. هرچند که جهت سهولت در رفت و آمد بخشی از کوه را به سیم بکسل مجهز کرده اند اما خطرات همیشه در کمین هستند. پس از گذر از این منطقه و حدود ۱.۵ ساعت کوهپیمایی به آبشار شوی خواهید رسید.
.
_ اگر تمایلی به گذر از رودخانه و عور از تنگه ندارید می توانید مسیر خود را ادامه دهید و از کوه مقابلتان صعود کنید. این مسیر سربالایی تندی دارد و راه شما را دور خواهد کرد اما به دلیل عبور عشایر و جابه جایی دام هایشان، مناسب تر شده است و خطر کمتری شما را تهدید می کند. این مسیر برای کسانی که ترس از ارتفاع دارند و یا در قالب گروهی با توانایی های مختلف سفر می کنند بسیار مناسب است.
.
فاصله از مرکز استان و شهرهای اطراف :
اهواز: ۲۵۵ کیلومتر
دزفول: ۱۰۰ کیلومتر
اندیمشک: ۱۱۱ کیلومتر
Awesome post! Keep up the great work! 🙂
thanks